Bursa'da son zamanlarda artan elektrik kesintileri vatandaşları çileden çıkardı. 21. yüzyılda mum ışığına mahkum olanlar, habersiz elektrik kesintileriyle kendilerini mağdur eden UEDAŞ hakkında hukuk savaşına hazırlanıyor. Kesintilerin mağdurlarından biri olan Avukat Öztürk Yazıcı, "Durumun tespitini yaparak UEDAŞ, TEDAŞ ve ilgili kuruluşlar nezdinde tazminat davalarıyla hakkımızı aramaya karar verdik. İlgili kuruluşların sorumlu davranmaları için buna benzer binlerce mağdurun dava açması gerekiyor" dedi.
Son günlerde UEDAŞ tarafından yapılan sürpriz ve plansız elektrik kesintileri, merkez Osmangazi ilçesindeki Adliye Sarayı ve çevresindeki esnafı çileden çıkardı. Elektrik olmadığı için bilgisayarlarını açamayan avukatlar, mum ışığına mahkum oluyor. Ortaya 21. yüz yılda yakışmayan manzaralar çıkarken bir çok esnafda işlerini sürdürebilmek için dört gözle elektriklerin gelmesini bekliyor.
Kesintilerin mağdurları arasında yer alan Avukat Öztürk Yazıcı, bu plansız kesintilerin artık devamlı hale geldiğini ve bir hukukçu olarak sorumluluk gereği bu durumun düzeltilmesi için dava açmayı düşündüğünü söyledi. 8 saatlik bir çalışma gününün 6 saatinde karanlığa mahkum olduklarını ifade eden Yazıcı, "UEDAŞ, TEDAŞ ve ilgili kurumlar bizi resmen tatile çıkardı. Adliye ve çevresindeki işyerleri kepenk kapattı. Bu durum hukuka uygun değil. Bu plansız elektrik kesintileri özellikle adliye çevresindeki kesintiler, bizi maddi manevi zarara uğratıyor. Moral bozukluğu ise çabası. Ama bu durum sadece benim açacağım bir dava ile düzelmez. İlgili kurum ve kuruluşların daha sorumlu olmaları için bize hukuk yolu gözüktü. UEDAŞ, TEDAŞ ve ilgili kurumların sorumlu davranmaları, sorumluluklarını üst düzeye çıkarmaları için bu tarz binlerce mağdur olan kişi, mahkemeye gider hakkını hukuk yoluyla ararsa, bu kurumlar da sorumlulukları üst seviyeye çıkarır diye düşünüyorum" diye konuştu.
Gelişmiş ülkelerde bu gibi durumlarda verilen ciddi tazminatların ilgili kurumları da üst seviyede sorumluluk almaya ittiğini ifade eden Yazıcı, "Burada kendi şahsi mağduriyetimi bir kenara koyup, vatandaşlarımızı, meslektaşlarımızı ve iş alemini, haklarını aramaları için hukuk yoluna gitmeye davet ediyorum. Biz, faturamızı bir gün ödemesek ertesi gün elektrikleri kesiyorlar. Ayrıca bu büyük bir kamu hizmetidir. Son senelerde özelleştirmelerle bu kamu hizmetini yapanların vatandaşları mağdur etmemeleri gerekiyor. Bu davaların adedi binlere, 10 binlere ulaşırsa olaylar farklılaşır. Bu anlamda tüketici derneklerine de, bakanlığa da iş düşüyor. Herkes üzerine düşeni yapmalı, kimse mağdur edilmemelidir" diye konuştu.
Son haftalarda bu çevrede yaşadıkları kesintilerin insanı çileden çıkardığını anlatan Azukat Yazıcı sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu sızlanmayla olmaz, hukuk yoluyla herkesin hakkını araması lazım. Bu kesintiler hayli sinir bozan bir durum. Bizler de sadece sızlanmak yerine bu durumun tespitini yaparak UEDAŞ, TEDAŞ ve ilgili kurumlar nezdinde tazminat davalarıyla hakkımızı aramaya karar verdik. Bu sadece ferdi başvuruyla değil ilgili kuruluşların sorumluluklarını artırması için buna benzer binlerce dava açılması gerekiyor".
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz