YURTHABER

Zonguldak
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Emekli Madenci, Karaciğeri Ile Bir Hastaya Umut Oldu

Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan 1987'de emekli olan 6 çocuk, 10 torun sahibi Recep Terzioğlu, geçen Çarşamba akşamı evinde geçirdiği

Emekli Madenci, Karaciğeri Ile Bir Hastaya Umut Oldu

Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan 1987'de emekli olan 6 çocuk, 10 torun sahibi Recep Terzioğlu, geçen Çarşamba akşamı evinde geçirdiği beyin kanaması sonucu Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne kaldırıldı. Yoğun bakımda tedaviye alınan Terzioğlu'nun dün öğlen beyin ölümü gerçekleşti. Terzioğlu'nun 6 çocuğu, doktorların önerisiyle babalarının organlarını bağışlama kararı aldı.
Ankara'dan dün gece gelen 4 kişilik ekip, yaklaşık 1.5 saat süren operasyon sonucu Terzioğlu'nun karaciğerini aldı. Terzioğlu'nun karaciğeri, Ankara Güven Hastanesi'nde yatan hastaya nakledilmek üzere karayoluyla götürüldü. Diğer organlar ise uygun görülmediği için alınmadı.
Terzioğlu'nun cenazesi hastane morgundan alınarak Bahçelievler Mahallesi'ndeki evine götürüldü. Dua edilmesi sırasında Terzioğlu'nun çocukları ve diğer yakınları gözyaşlarını tutamadı. 11 gündür aynı hastanede tedavi gören 80 yaşındaki Halime Terzioğlu'nun, eşinin ölümünden haberi olmadığı belirtilirken; 50 yaşındaki Nazikar Terzioğlu, "Babam geri gel. Annem soracak ne cevap vereceğim baba" diyerek ağladı. Terzioğlu'nun cenazesi, helallik alınmasından sonra toprağa verilmek üzere Devrek İlçesi'ne götürüldü.
Terzioğlu'nun öğretmen oğlu Nafiz Terzioğlu, babasının beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından doktorların tavsiyesi ile bağış kararı aldıklarını söyledi. Nafiz Terzioğlu, şöyle konuştu:
"Babamızın hayatta bütün insanlığa yardım etmek isteyen bir hayat görüşü olduğu için kendisinden sonra da mutlaka insanların kendi organlarının belirli insanlarda vücut bulmasını ve onların sağlıklı bir şekilde yaşamasını arzu edeceğini düşündük ve organlarını bağışladık. Sağlığında organ bağışlarının insanlara yararlı olduğunu bize söylerdi. Biz onun bu görüşünden yola çıkarak bu kararı aldık. Biz tüm organlarını bağışladık. Babamın ilerlemiş yaşı ve şeker hastası olması nedeniyle sadece karaciğeri alındı. Biz isterdik ki hepsi yararlı olabilseydi, isterdik ki hepsini alabilselerdi. Hepsi birer vücutta hayat bulsaydı. Bunu çok isterdik ama bir tanesi nasipmiş. O da bizi teselli ediyor. Annem de şu anda yoğun bakımda. Babamın öldüğünü bilmiyor."

Emekli Madenci, Karaciğeri Ile Bir Hastaya Umut Oldu

Emekli Madenci, Karaciğeri Ile Bir Hastaya Umut OlduEmekli Madenci, Karaciğeri Ile Bir Hastaya Umut Oldu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler