YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Emniyet Müdürlüğü’nden Hırsızlara Karşı Güvenlik Eğitimi

Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği görevlileri vatandaşlara evlerde yaşanan hırsızlık...

Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği görevlileri vatandaşlara evlerde yaşanan hırsızlık olaylarına karşı güvenlik önlemleri alınması ile ilgili bilgi verdi.

Hırsızlık olaylarında vatandaşların şüphelendiği kişilerle ilgili eşkal bilgilerinin önemine dikkat çeken polisler, dışarıdan görünebilen, ne giydiği, kaç kilo olduğu, sakalının bulunup bulunmadığı ve hangi yöne gittiği bilgilerinin yakalanma ve olayın çözümünde büyük önem taşıdığını ifade ettiler.

Hırsızlık Büro Amirliğinin bir ay önce başlattığı çalışmada Antalya genelinde konu ile ilgili hazırlanan broşürler ve seminerlerle ilk etapta 10 bin kişiye ulaşılması hedefleniyor.

Hırsızlık olaylarının önlenmesi ve hırsızlık olaylarına karşı alınabilecek tedbirler hakkında halkı bilinçlendirmek amacı ile yapılan toplantının bir ayağı da Antalya Sanat ve Meslek Eğitimi Kursunda (ASMEK) gerçekleştirildi. Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubeye bağlı Hırsızlık Büro Amirliği tarafından organize edilen toplantıda Antalya genelinde site yönetim toplantılarında, Antalya Büyükşehir Belediyesi Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğüne bağlı Çaybaşı, Konyaaltı, Lara, Karşıyaka, Kepez ve Atatürk ASMEK kurslarında katılan kursiyerlere Muratpaşa İlçesi bölgesinden başlayarak, sokak sokak adreslere gidilerek broşürler dağıtıldığı ve kısa bilgiler verildiği belirtildi. ASMEK kursiyerlerini hırsızlık konularına karşı alınabilecek tedbirler hakkında bilgilendiren Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubeye bağlı Hırsızlık Büro Amirliği görevlisi Polis Murat Tanadam insanların ancak suçtan zarar gördüğünüz zaman, başı dara düştü zaman ‘tüh keşke’ dediğini belirterek “Unutmayın tüm ‘keşkeler’ yeni bir keşke doğuruyor” dedi. Alınan tedbirlerle hırsızlığın sonunun getirileceğini ve bu suçların tamamının önleneceğini ifade eden Tanadam “Ama esas amaç bu değil. Burada amaç bilinçli, konuya hakim duyarlı toplum oluşturmak. Suç öncesinde vatandaş olarak üzerimize düşenleri yerine getire bilmek. Komşuluk ilişkilerimiz çok önemli. Bu gün size yarın bize. Bir şey gördüğümüz zaman hiç çekinmeden 155 ve 112 acil imdat acil imdat polis hattını, yardım hattını kullanacağız. Şüphelendiğiniz insanın üzerinde ne var, kaç kilogramağırlığında, sakallı mı, ne giymiş, hangi istikamete koştu, bunlar olayın çözümünde çok önemli” şeklinde konuştu. Vatandaşta polise karşı bir ön yargı da olduğunu kaydeden Tanadam konuşmalarını şöyle sürdürdü:

“Şöyle bir ön yargı var. ‘Ben polisi aradım, yarım saat geçti polis gelmedi’. Böyle bir şey söz konusu değil. Siz ihbarı yaptığınız andan itibaren resmi ve sivil görevliler olay yerine intikal ediyorlar ve olay yeri civarında kapsamlı çalışmaya başlıyorlar. Orada sizin ihbarınızdan sonra bir sürü polisin yanınıza gelerek kalabalık yapması mı iyidir, yoksa gerçekleşmiş, suçlunun yakalanmasına yönelik çalışma yapmak maksadı ile çevrede çalışma başlatması mı iyi? Bu geçen yarım saat diliminde ekipler bunu yapıyor. Polis 7/24 vatandaşın güvenliği için çalışıyor, ihbar mekanizmasını kullanmaktan çekinmeyelim. Her ne konuda olursa olsun. Sizin huzur içerisinde olmanız bizim mutluluğumuzdur.”

Bilgilendirme konuşmalarının ardından polis ekipleri kursiyerlerin sorularını cevapladı. Daha sonra toplantıda bulunanlara polisler tarafından broşür dağıtıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler