Türk Kızılayı Batı Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürlüğü'nün bağlı bulunduğu illerin kan ihtiyacının yüzde 94'üne cevap verdiği bildirildi.
Emniyet teşkilatının 167'nci kuruluş yılı etkinlikleri çerçevesinde Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polislere 'kan vermenin faydaları' konulu bir konferans düzenlendi. Emniyet Müdür Yardımcıları Engin Dinç ve Abdurrezzak Avcı'nın da hazır bulunduğu konferansta, Eskişehir Batı Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürlüğü'nde görevli ekipler polisleri 'kan verme' verme konusunda bilgilendirdi. Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Özlem Arslan konferansta yaptığı konuşmada, Türk Kızılayı'nın tüm toplumu kucaklayan ve tüm toplumun kucakladığı ulusal ve uluslararası düzeyde saygınlığını ve hizmet kalitesini sürekli geliştiren bir insani yarım kuruluşu olmak için çalıştığını ifade etti. 1957 yılında ilk kan merkezinin açıldığını anlatan Arslan, yaklaşık 60 yıldır Türk Kızılayı'nın görevini yürütmeye çalıştığını belirterek, "Türk Kızılayı, gönüllü kan bağışçısı toplama çalışmasını ülkenin her yerinde sürdürüyor. Ancak 1 Haziran 2005, dönüm noktası dediğimiz tarihlerden birisi. Çünkü Sağlık Bakanlığı ile birlikte ulusal güvenli kan temini programına başladık. Buradaki temel amaç hasta ve hasta yakınının mağduriyetini tamamen önleyerek Türk Kızılayı gönüllü bağışçılardan kan alıp ihtiyaç sahibine sunması yönündeydi. Şu anda çalışmalarımız bu yönde devam ediyor" dedi.
Yeni hedefler doğrultusunda Türkiye çapında bir yapılanmaya gidildiğini aktaran Arslan, bölge kan merkezi mantığı ile çalışmaların sürdüğünü, amaçlarının bölgedeki illere kan temini sağlamak olduğunu belirtti. Bölge Kan Merkezi Müdürlüğü'nün 2 milyon 200 bin kişinin yaşadığı bir yerde olduğunu belirten Arslan, bu nüfusun kan ihtiyacını karşılamak için çizdikleri hedef doğrultusunda çalıştıklarını kaydetti.Birçok kuruluşun desteğini alarak bu amaca ulaşmaya çalıştıklarını dile getiren Arslan, gönüllülerin dikkatini çekmek için 'kanımızın yetmemesi kanımıza dokunuyor, 1 milyon iyi insan aranıyor, birbirimize ihtiyacımız var' gibi sloganlarla çalıştıklarını anlattı.
Vatandaşların konuya duyarlılığın sevindirici olduğunu aktaran Arslan, şu ifadelere yer verdi:
"Her geçen yıl kan sayımız artıyor. Bir çok vatandaşımızda artık şu düşünce oluştu, 'kan, kaza ya da bir hastalıkta bulunacak değil, kan her gün hastanede bulunması gereken, acil olarak aradığımızda bulmaya çalışacağımız bir ürün değil.' Biz bunu yerleştirmeye çalışıyoruz. Biz kan merkezi olarak, kendimizi ne kadar teknoloji ile donatırsak donatalım destek alamadığımız sürece aslında biz hiçbir şeyiz. Hiçbir hasta bölgesinde hastanede kan aramayıncaya kadar devam edebilmek. Bu oranda kan bağışını katlayabilmek. Her geçen yıl, biraz daha hastanenin kan ihtiyacını karşılayabilmek, hiç kimsenin kan aramaması yönündeki çabamızı devam ettirmek için yola çıktık. Geçen yıl bölgemizden 60 bin 910 ünite kan bağışı aldık. Bölgemizin ortalama ihtiyacı bu civarda. Bir yıl ya da iki yıl içerisinde daha fazla hedeflere ulaşabileceğimize inanıyoruz. Biz bölgemizdeki hastanelerin yüzde 94'ünün ihtiyacını geçtiğimiz yıl karşılamışız. Bu oran az değil, bunu daha da yüksekte tutmalıyız. Bunun için de gönüllülere ihtiyacımız var."
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz