Kanunlar, devletler tarafından halkın refahını yükseltmek ve anarşiden uzak bir düzen oluşturmak için konulan gerekli kurallar bütünü de olsa, bazıları tek başına incelendiğinde gayet saçma olabiliyor.
Josef Stalin tarihin en çok tartışılan liderlerinden biri.
Rusya’da da Lenin ismi daha ön planda olsa da, bazı bölgelerde tüm yeni doğan erkek bebeklere göbek adı olarak Stalin ismi verilmektedir.
Britanya, dünyanın en çok kanun koyan ve değiştiren ülkelerinden biridir. Dolasıyla bazı kanunlar diğerlerine nazaran çok komik olabiliyor.
Bunlardan bir tanesi de hiçbir vekil parlamentodayken ölemez. Cezalandırması nasıl yapıldığı belli değil ama yasa günümüzde de pek ciddiye alınmamaktadır.
Aslında 1000 yıllık bir gelenekten gelen bu kanuna göre evin küçük oğlu, ailesine duyduğu saygıyı göstermek için evlenmek istediği kız ile abisinin evlenmesine izin verebilir ve bu durumun kanunda da yer vardır.
Bu evliliğin gerçekleşmesi için her iki kardeşin de rızası olması gerekmektedir.
Filipinlerde yürürlükte olan bu kanuna göre plakalarının son hanesi 1 veya 2 olan araçlar pazartesi günü trafiğe çıkabilirler. 3 veya 4 olanlar salı, 5 veya 6 olanlar çarşamba, 7 veya 8 olanlar perşembe, 9 veya 0 olanlar ise cuma günü trafiğe çıkabilirler.
California’da uygulanan bu kanuna göre okul ve kiliseye 500 metre yakında herhangi bir yerde hiçbir hayvan çiftleşemez. Bu sayede devlet çocukların psikolojisini sağlıklı tutmuş oluyor.
Diktatörlükle yönetilen ve ortalama insan ömrünün 30-35 yaş arası olduğu bu ülkede, kadınlar ikinci sınıf insandır ve erkeklerle aynı haklara sahip olamazlar.
Bu ülkede kadınlar aleyhinde birçok kural vardır ve bunlardan bir tanesi de iç çamaşır giymelerinin yasak olmasıdır.
Bu kural ahlaki açıdan mantıklı bir kural olsa da, İsrail’de şabat sırasında bu kuralı çiğnemek demek suç işlemek demektir. İsrail'de burun kurcalamanın kanuni yaptırımı vardır.
Almanya'da evinize giren bir hırsıza, yastıkla vurmak ve bıçak saplamak arasında hiçbir fark yok.
İkisinde de silahla bir insana saldırmış kabul ediliyorsunuz.
George Orwell’in yazdığı “Hayvan Çiftliği” isimli kısa hikayedeki domuz Stalin’i temsil ediyordu ve adı da Napolyon’du. Bu durum kanunlara takıldı ve hemen domuz karakterinin ismi değiştirildi ve Sezar yapıldı.
Burda rahatsızlık uyandıran Napolyon’un domuz olarak gösterilmesi değil, Stalin’le özdeşleştirilmesiydi. Daha sonra da ülkede hiçbir domuza Napolyon ismi verilmemesi kararlaştırıldı.
İlk olarak 3 Eylül 2002 tarhinde yürürlüğe giren kanunda amaç, internet kafelerde çocukların bahis ve kumar içerikli oyunlardan uzak durması idi.
Fakat zaman içerisinde hangi oyunun bu nitelikte olup da hangisinin olmadığını anlamak ve ayırt etmek güç olduğundan, 8 Aralık 2003 yılında bütün pc oyunları yasaklanmıştır.
Bu kanun Çin’de 1987 yılında yürürlüğe giren kanun, aşırı nüfusu dengelemek ve hatta azaltmak amacıyla konulmuştur. Bir çocuktan fazla çocuğa sahip olmak isteyen aileler ağır bir vergi ödemek zorunda bırakılmaktadırlar.