YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

En Büyük İlk 500 Bilişim Şirketi Araştırması

İnterpromedya’nın düzenlediği İlk 500 Bilişim Şirketi Araştırması kapsamında yapılan CEO anketine göre, markalaşma ve pazarlama...

En Büyük İlk 500 Bilişim Şirketi Araştırması

İnterpromedya’nın düzenlediği İlk 500 Bilişim Şirketi Araştırması kapsamında yapılan CEO anketine göre, markalaşma ve pazarlama CEO’ların gündemindeki en önemli konu oldu. CEO’lar, en önemli sorun olarak ise nitelikli insan kaynağını gösterdi.

En Büyük İlk 500 Bilişim Şirketi Araştırması kapsamında ilk 500’deki 446 bilişim şirketinin CEO’larının katılımıyla bir anket gerçekleştirildi. Anket sonuçlarına göre şirketlerin yüzde 57’sinin AR-GE yatırımı yaptığı tespit edildi. CEO’lar en önemli sorunlarının başında yüzde 67,8’lik oran ile nitelikli insan kaynağı sıkıntısını belirtti. Bunu yüzde 39,9 ile karlılık, yüzde 28,0 ile sermaye yetersizliği, yüzde 27,4 ile finans yönetimi, yüzde 21,7 ile ciro artışı ve yüzde 16,6 ile yönetim sorunları izledi.

İnterpromedya Araştırma Hizmetleri’nden (i-Research) Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özlem Unan, “Yerli ve yabancı tüm şirketler için yeni yatırım kapılarını da açacak olan Bilişim 500 Araştırması, CEO’ların görüşlerine de yer veriyor. CEO’ların katılımı ile gerçekleştirilen anket ile üst düzey yöneticilerin büyüme beklentileri, hedefleri ve gündemleri açıklanmış oldu. Ülkemizdeki nitelikli insan kaynağı ihtiyacını ortaya koyan bu kapsamlı araştırmayı yapmış olmaktan dolayı mutluyuz” dedi.

Unan, markalaşma ve pazarlamanın CEO’ların gündeminde yer tutan en önemli konu olarak dikkat çektiğini ifade ederek, şu bilgileri verdi:

"Halka arz ise CEO’ların gündeminde en son sırada yer alıyor. Gündemde yer tutan tüm konular ise sırasıyla; yüzde 76,9 markalaşma/pazarlama, yüzde 63,4 çevrecilik, yüzde 59,5 Ar-Ge inovasyon yatırımları, yüzde 54,8 yeni sektörlere yatırım, yüzde 56,5 reorganizasyon, yüzde 55,5 sosyal sorumluluk, yüzde 38,6 Türki Cumhuriyetler'e açılım, yüzde 33,2 yenilenebilir enerji kaynakları, yüzde 31,0 Arap ülkelerine açılım, yüzde 22,6 Afrika ülkelerine açılım, yüzde 14,3 halka arz. Ekonomik göstergelerin satış süreçlerine etkisi için yüzde 59 ‘değişmedi’, yüzde 32 ‘satış süreçlerimiz uzadı’, yüzde 9 ise ‘satış süreçlerimiz daha kısa’ cevabını veriyor. 2013 yılında satış için hedeflenen işletmeler sorulduğunda yüzde 34,1 ‘orta ölçekli işletmeler’, yüzde 23,0 ‘büyük ölçekli işletmeler’, yüzde 10 ‘küçük ölçekli işletmeler’, yüzde 36,5 ‘hepsi’ cevabını veriyor. 2012 yılında ise satış için hedeflenen işletmeler sıralamasında ‘büyük ölçekli işletmeler’ yüzde 41,0 ile ilk sırada yer alıyor. CEO’ların yüzde 60’ı 2013 büyüme hedeflerini artırdıklarını belirtirken, hedeflenen sektörler arasından yüzde 52,6 ile kamu, yüzde 45,2 ile Telekom ve yüzde 44,5 ile finans ilk üçte yer alıyor. 2012 yılında enerji yüzde 34,3 ile ancak altıncı sırada yer bulabilirken, 2013’de yüzde 41,2 ile dördüncü sıraya yükseliyor."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler