Dünyanın sorunu olan obezite hızla yayılırken, yeni yeni zayıflama metotları da gündeme geliyor. Ancak, bunlardan son yılların en fala tercih edilenini "York testi" ile zayıflama oluşturuyor. Bu yöntemde, parmak ucundan alınan bir dama kan test edilerek, kişide hangi besinlerin kiloya neden olduğu tespit ediliyor. Kişi bu besinleri mönüsünden çıkardığında hızla kilo veriyor.
Adana’da faaliyet gösteren Aisa Sağlıklı Zayıflama&Terapi Merkezi Uzman Estetisyeni Leyla Şeker, beslenme tarzının parmak izi gibi kişiye özel olduğunu belirterek, "Bu nedenle herhangi bir kişinin uygulayıp olumlu sonuç aldığı bir diyet listesi bir başkasına tam tersi etki yapabilir" dedi.
Şeker, York Testinin kişinin hangi gıda veya gıdalara karşı intoleransı olduğunu hemen öğrenebileceği bir kan testi olduğunu belirterek, "Bu test, vücudunuzun hangi besinlere karşı intoleransı olduğunu tespit eder ve testin neticesine göre uygulamanız gereken 'kişisel' beslenme planı oluşturmanıza yardımcı olur" dedi.
Uzman Estetisyen Leyla Şeker, kişinin yediği ve sağlıklı olduğunu düşündüğü birçok besinin vücutta olumsuz etkiler yaratabildiğine dikkati çekerek, "Örneğin çok sağlıklı olduğunu düşündüğümüz bir yumurta eğer vücudumuz tarafından sindirilemiyor ise vücudumuz bu yumurtanın içindeki proteinlere karşı tepki vermeye başlar. Bu olumsuz etki "Gıda İntoleransı" olarak adlandırılır ve vücutta kilo almadan, birçok kronik rahatsızlığa kadar olumsuz etkilere yol açar" diye konuştu.
GIDA İNTOLERANSI NASIL OLUŞUR?
Besinlerin yenmesi ve vücuttan atılmaları arasındaki süreçte besinlerin sürekli bir parçalanmadan geçtiğini ifade eden Şeker, şöyle devam etti:
"İlk olarak ağızda parçalanmaya başlayan besinler, daha sonra mide asitleri ve hareketleri ile belli bir kıvama gelir ve bağırsağa geçerler. Bağırsaktaki çeşitli enzimlerin etkisiyle bu besinler en küçük parçalara kadar ayrıştırılırlar.
Besinlerdeki proteinler, bu ayrışma esnasında daha küçük parçalara, yani amino asitlere bölünür ve kana karışarak vücutta gerekli yerlerde kullanılmak üzere yolculuklarına devam ederler.
İstatistikler göstermiştir ki, York Testi'nden bilgisi olmadan diğer eski nesil testleri yaptıran kişilerin sadece yüzde 3 'ü verilen diyet programını takip edebilmiştir. York Testi'nde başarı oranı ise yüzde 93'dür."
Şeker, bu testin ardından uygulanan kişiye özel diyet programının sadece şişmanlamanın önüne geçmekle kalmadığını, migren, akne, nedeni bilinmeyen ödem, şişkinlik, kronik yorgunluk, kabızlık, cilt problemleri, romatizmal hastalıklar, ishal, uyku bozuklukları, kronik burun akıntısı ve daha birçok hastalığa da çare olduğunu sözlerine ekledi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz