Ondokuz Mayıs Üniversitesi ile Orta ve Doğu Avrupa’nın lider enerji grubu OMV işbirliği ile şubat ayında düzenlenen “Enerji Bilimleri” konulu araştırma projeleri yarışmasında dereye girenler açıklandı. Üniversitenin Bilimsel Araştırma Projeleri Komisyonu’na yapılan 12 farklı projenin jüri tarafından değerlendirilmesi neticesinde kazanan proje sahibi, 75.000 euro değerindeki ödülün de sahibi oldu.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Memduh Erkin, Prof. Dr. Hasan Gümüş ve Doç Dr. Aydın Durmuş, OMV üst düzey yetkilileri Korkut Öztürkmen, Duygu Özsoy Alphan ve Tanju Oral ile birlikte Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Haluk Tan’dan oluşan jüri üyeleri, yapılan toplantıda başvuruları değerlendirdi. 12 eser arasından 3’ünü seçmekte zorlanan jüri üyeleri, özgün değer, yapılabilirlik ve yaygın etkisini göz önünde bulundurarak dereceye girenleri belirledi.
Yarışma hakkında değerlendirmede bulunan OMÜ Rektör Yardımcısı Ahmet Bulut, OMV’nin projeye verdiği desteği memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. Tecrübeli ve alanında lider sanayi şirketleriyle işbirliği içerisinde projeler gerçekleştirmenin üniversiteler için her zaman önemli bir şans olduğunun altını çizen Prof. Dr. Bulut, “Bu proje yarışmasının üniversitelerde üniversite sanayi işbirliği için yeni alan olduğunu ve akademik çalışmalara bir katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bu ve buna benzer işbirlikleri ile üniversitelerde yapılacak araştırmalar daha yenilikçi çalışma ve ürünlerin ortaya çıkmasına neden olacaktır. Söz konusu destek ile akademisyenlerimiz projelerini geliştirebilme fırsatını yakalayacaklar.” dedi.
OMV Samsun Elektrik Genel Müdürü Korkut Öztürkmen de sürdürülebilir büyümenin kurumsal sosyal sorumluluk çalışmaları ile birlikte gerçekleşebileceği inancında olduklarını kaydetti. Öztürkmen, “Eğitim konusu da bu çerçevede büyük bir önem arz ediyor. Bugün OMÜ ile birlikte proje yarışmamızın kazananlarını açıklamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. İnanıyoruz ki bu destek ile söz konusu projeler geliştirilebilecek ve daha da ileriye götürebilecek. Büyüyen bir enerji sektörüne sahip olan Türkiye son zamanlarda bu alanda önemli projelere ev sahipliği yapıyor. Bu nedenle enerji sektöründe ülkemizde bir yandan nitelikli iş gücü ihtiyacı ortaya çıkarken, diğer yandan akademisyenlerimiz ve mühendislerimiz tarafından yaratılan uygulanabilir enerji projelerine de ihtiyaç duymaktayız.” ifadelerini kullandı.
Yarışmada Yard. Doç. Dr. Hakan Özcan’ın hazırladığı ‘Nanodizel Yakıtların Sentezlenmesi, Motor Performansı ve Eksoz Emisyonu Üzerindeki Etkilerinin Deneysel İncelenmesi‘ projesi 1., Doç. Dr. Bahtiyar Öztürk’ün hazırladığı‚ Katalitik Yöntemle Hidrojen Üretimi' projesi 2., Yard. Doç. Dr. Yıldıray Topçu’nun hazırladığı‚ Alternatif Enerji Kaynağı Hidrojen Depolama Özelliğine Sahip Bazı Yeni Metal-Organik Kafes Yapılarının Sentezi, Karakterizasyonu ve Kullanım Alanlarının Araştırılması‘ projesi de 3. oldu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz