YURTHABER

Manisa
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Engelli hakları konusunda stratejik plan hazırlanacak

Engelliler Konfederasyonu tarafından Türkiye genelinde farklı engel gruplarından engelli hakları alanında çalışan sivil toplum örgütlerini bir araya getirerek Türkiye Engelli Meclisi’ni kurmak amacıyla başlattığı çalışmalar kapsamında Manisa’daki engellilerin hak temelli savunuculuğunu güçlendirme içerikli eğitimi başladı.Manisa’da eğitimler, Manisa Büyükşehir Belediyesi İkiz Kuleler seminer salonunda Engelliler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Av.

Engelliler Konfederasyonu tarafından Türkiye genelinde farklı engel gruplarından engelli hakları alanında çalışan sivil toplum örgütlerini bir araya getirerek Türkiye Engelli Meclisi’ni kurmak amacıyla başlattığı çalışmalar kapsamında Manisa’daki engellilerin hak temelli savunuculuğunu güçlendirme içerikli eğitimi başladı.
Manisa’da eğitimler, Manisa Büyükşehir Belediyesi İkiz Kuleler seminer salonunda Engelliler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Turhan İçli ve Coşkun Gök tarafından veriliyor. İki gün sürecek eğitime Manisa ve ilçelerinde bulunan birçok sivil toplum kuruluşu, kamu kurumu temsilcisi, belediyelerin temsilcileri, Manisa Barosundan avukatlar ve üniversitelerden temsilciler katıldı.
Eğitimlerin 2 gün boyunca devam edeceği öğrenilirken, yapılan eğitim çalışması kapsamında; savunuculuk, iletişim ve medya, izleme, kaynak geliştirme, gönüllü yönetimi, uluslararası insan hakları mekanizmalarına erişim ve Gölge Rapor hazırlama eğitimleri veriliyor. Eğitim çalışması kapsamında Manisa ilinde engelli hakları konusunda stratejik plan hazırlanacağı ve Manisa ilinde bulunan sivil toplum kuruluşları ile Türkiye Engelli Meclisi işbirliğiyle hayata geçeceği bildirildi.
Türkiye Engelli Meclisine Doğru çalışması kapsamında bugüne kadar 54 ilde İl Engelli Meclisleri kuruldu. Kurulan meclislerin temsilcileri mayıs ayında Ankara’da yapacakları toplantı ile Türkiye Engelli Meclisi’ni kuracaklar.
Engelliler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Turhan İçli, “Eskiden engelliler için savunuculuk eğitimleri etkinlikleri yapılırken, 2000’li yıllardan itibaren bu sayı azaldı. Bunun nedeni de alana çok sayıda engelli dernek sayısının girmiş olması. Ama bu dernekler arasında hiçbir dayanışmanın, iletişimin bulunmamasının rolü büyük. Bunu bir yere kaydetmemiz gerekiyor. Ortaya çıkan dernekler ya yerel düzeyde ya da ya ulusal düzeyde küçük işler yapmaya başladılar. İşte 2007 yılında Engelliler Federasyonu bu sürece müdahale etmek amacıyla kuruldu. Engelliler Türkiye’de hak ettikleri yeri alamıyorlardı. Nüfusun içinde yüzde 10-12’lerde kabul ediliyor. Ama 9-10 milyonluk nüfusun topluma etkisi noktasında engelliler toplumda yer alamıyordu. Engelliler yeteri kadar temsil edilmiyor. Engelliler meclisini oluşturarak engellilerin temsil edilmesini istiyoruz. 54 ilde il meclisimizi kurduk. Yeni illerden talepler var. 81 ili tamamlayacağız. Bu meclisleri işletmeye çalışacağız. Bu meclisler bizi geleceğe taşıyacak olan meclislerdir. Bu modeli yaşama geçirmek, engellilerin büyük gücünü seferber etmek, kamuoyu üzerinde ve siyaset üzerinde hissettirmektir. Haklarını elde etmektir” dedi.
Manisa İl Engelli Meclis Başkanı Ayşe Gerentepe de amaçlarının birlikte hareket etmek olduğunu kaydederek, toplantıya dernekleri davet ettiğini, ancak gelmeyenlerin olduğunu belirtti.

Engelli hakları konusunda stratejik plan hazırlanacak

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler