Türkiye’nin dört bir yanından gelen yaklaşık Özel Özel Eğitim Okullarında öğrenim görmekte olan yaklaşık 650 engelli ailesi ve engelli öğrenciler, dün sabahın erken saatlerinde Mecliste Chp ve Mhp’nin grup toplantılarına katılarak örgün eğitim yasası ile ilgili konuyu gündeme taşınmasını sağladılar. Yapılan toplantıların ardından çareyi Milli Eğitim Bakanlığında arayan okul velileri ve öğrencileri, Bakanlığın önüne gelerek engelli çocuklar için örgün eğitim yasasının çıkarılmasını birebir görüşmek istediler.
MEB önüne gelen grup önce oturma eylemi yaptı. Özel Özel Eğitim Okulları basın sözcüsü Didem Atmaca, 3–14 yaş arası engelli çocukların ayda 120 saat eğitim almaları gerekirken sadece ayda 8 saat eğitime muhtaç bırakıldıklarını dile getirdi.
Gelen grup, örgün eğitim yasasının çıkarılıp çıkarılmayacağına dair kesin bir söz almak istemelerine ve durumun önemini dile getirmelerine rağmen, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı tarafından yalnızca üç veli ile görüşme yapılmasına izin verildiği açıklandı. Görüşmenin ardından, velilerin açıklamaları Perşembe gününe kadar yasanın çıkarılabileceği yönünde olduğunu dile getirdiklerini bildirdiler. Bu açıklamayla tatmin olmayan veliler dağılmayı kabul etmeyince konuya el koyan Özel Özel Eğitim Okulları Birliği Dernek Başkanı Metin Demircan, Özel Eğitim kurumları Genel Müdürü Mehmet Küçük ile bir araya geldi, yarım saatlik bir görüşmenin ardından yine dernek başkanı Metin Demircan tarafından grubun dağılması sağlandı. Fakat velilerin sesli ifade ettikleri sözler ise dikkatleri çekti; Perşembe günü kesin bir cevap verilmediği takdirde 13 Temmuz Salı günü 1000’in üzerinde aile toplanarak bakanlığın kapısına dayanacaklarını ve geceyi de bakanlıkta geçireceklerini açıkladılar. Bu açıklamanın ardından okul sahipleri de yine 13 Temmuz Salı günü devletin asli görevini yerine getiremediklerinden dolayı bürokratların teşviki ile açmış oldukları okulların ruhsatlarını bakanlığa teslim edeceklerini açıkladı.
Şimdi gözler 08 Temmuz Perşembe günün de!