YURTHABER

Zonguldak
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Engelli vatandaş, özel vasıtasıyla engel tanımıyor

Zonguldak’ta maden ocaklarında iş kazası sonucu sakat kalan Mahir Çam(58), ATV aracının üstünü kaplama yaptırarak...

Engelli vatandaş, özel vasıtasıyla engel tanımıyor

Zonguldak’ta maden ocaklarında iş kazası sonucu sakat kalan Mahir Çam(58), ATV aracının üstünü kaplama yaptırarak yağışlı havalarda dahi gezintiye çıkıyor.
Çaycuma ilçesi Serdaroğlu köyünde ikamet eden Mahir Çam, 1982 yılında Türkiye Taşkömürü Kurumu(TTK) ocaklarında iş kazası geçirerek bacaklarından sakatlandı. Olaydan sonra malulen emekli olan Çam, 30 yıldır tekerlekli sandalyeye mahkum yaşıyor. Eve mahkum olmaktan kurtulmanın çaresini, ATV aracının üstünü kaplattırmakta bulan engelli vatandaş, Türk bayraklarıyla süslediği özel aracında vefat eden arkadaşının fotoğrafını da taşıyor.
Kendisini dört duvar arasından kurtarmanın yolunu bulan Çam, 4 yıl önce 74 AU 127 plakalı ATV aracının üstünü kaplattırdı. Kendi imkanlarıyla yaptırdığı özel vasıtasıyla istediği her yere rahatlıkla gidebilen Çam, “Ben ocakta iş kazası geçirdim ve sakat kaldım. 4 yıl önce 600 liralık maliyetiyle ATV aracımın üstünü kaplattırdım. Herkesin ilgisini çeken bu aracın altı ATV, üstü kaplama. Yakıtı da gayet iyi. Bu araçla istediğim her yere gidebiliyorum. Devrilme tehlikesine karşı virajlarda yavaş kullanıyorum. Aracımın bagaj kısmında koltuk değneklerim ile bir süre önce vefat eden bir arkadaşımın resmini de hiç yanımdan ayırmıyorum.” dedi.
Özel aracının camlarını Türk bayraklarıyla donatan engelli vatandaş, yağışlı havada evinin yolunu tutuyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler