YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Engellilerin el emeği ürünleri gelir kapısı oluyor

Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kurslarında (ORMEK), lise eğitimi almış özel öğrenciler için açılan ‘El Sanatları Kursu’nda eğitim alan zihinsel engelliler, hazırladıkları el emeği ürünleri sayesinde gelir sağlıyor.ORMEK Fatsa Şubesi’nde 3 yıldan bu yana liseyi bitiren özel öğrencilere yönelik açılan El Sanatları Eğitimi Kurslarında, kursiyerlerin boş zamanlarının değerlendirilmesi ve aynı zamanda onların sosyal hayata uyumu sağlanıyor.

Engellilerin el emeği ürünleri gelir kapısı oluyor

Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kurslarında (ORMEK), lise eğitimi almış özel öğrenciler için açılan ‘El Sanatları Kursu’nda eğitim alan zihinsel engelliler, hazırladıkları el emeği ürünleri sayesinde gelir sağlıyor.
ORMEK Fatsa Şubesi’nde 3 yıldan bu yana liseyi bitiren özel öğrencilere yönelik açılan El Sanatları Eğitimi Kurslarında, kursiyerlerin boş zamanlarının değerlendirilmesi ve aynı zamanda onların sosyal hayata uyumu sağlanıyor. Engellilerin sosyal hayatta yer almasını ve gelişimlerine katkı sunulmasının amaçlandığı kursta, toplam 14 zihinsel engelli öğrenci yer alıyor. Takı tasarımı, iğne oyası, ahşap boyama ve havlu işleme gibi çeşitli eğitimlerin verildiği kursta, engelliler hazırladıkları ürünleri sipariş yoluyla satarak para kazanma imkanı da buluyor.
ORMEK Fatsa Şubesi Eğitmeni Demet Demirkol, ORMEK sayesinde engellilerin de sosyal hayatta yer alabildiğini söyleyerek, 3 yıldır özel eğitim öğrencileri ile çalıştıklarını aktardı. Kursiyerleri hakkında bilgiler veren Demirkol, "Erkek öğrencimizin annesi oğlunun köyde sadece inek sağabildiğini söyledi. İnsanlar ile iletişiminde zaman zaman sıkıntı yaşadığını, utanmaya başladığını, hayattan çok koptuğunu belirtti. Bu anlamda da kursiyerimizin annesi, ’Hiçbir şey yapamasa da kendi yolculuk yapabilsin, sizinle farklı vakit geçirsin ve ortama alışsın’ dedi. Bu vesileyle Muhammet’i kursumuza aldık. İlk zamanlar insanlar ile iletişim kuramıyordu ama şu anda Muhammet adapte oldu ve gülüyor. İletişimi de artık daha kuvvetli. Burayı da öğrendi, kendi gidip geliyor” ifadelerini kullandı.
Kursiyerlerden 22 yaşındaki Muhammet Sarılmış, ahşap ve kapı süsü üzerine çalışma yaptığını ifade ederek kendisini çok iyi ve mutlu hissettiğini, kursa severek geldiğini belirtti. Fatma Altaylı isimli kursiyer de kursta el işi yaptığını ve bunun kendisini mutlu ettiğini dile getirerek, burayı sevdiğini aktardı.

Engellilerin el emeği ürünleri gelir kapısı oluyor

Engellilerin el emeği ürünleri gelir kapısı oluyor

Engellilerin el emeği ürünleri gelir kapısı oluyor

Engellilerin el emeği ürünleri gelir kapısı oluyor

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler