YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Engellilerin gururu oldu

Gebze’de kurduğu atölyede(fabrika) seri üretimle engelli asansörü üretiyor.

Engellilerin gururu oldu

Avrupa Birliği uyum yasaları kapsamında, engelliler için bir dizi önlemlerin alınması için ülkemize 7 yıllık bir süre tanındı. 2005 yılında tanınan ve 2012 yılında dolan bu süre içinde yapılması gerekenlerden biri de engelliler için toplu taşıma araçlarına asansörlerin konulmasıydı. Bu süre doldu, ancak hükümet tarafından 1 yıl daha süre tanındı. 2013 yılında 6 kişiden yukarı tüm toplu taşıma araçları bu asansörü kullanmak zorunda.

İşte ilçemizin yakından tanıdığı işadamı İlhami toprak bir ilke imza attı. 1 yıldır mühendis bir gurupla üzerinde çalıştığı engelliler asansörünü üreten tek yetkili ve yerli firma oldu. Gebze’de kurduğu atölye(fabrika) seri üretimle engelli asansörü üretiyor. Hem de yabancı ülke üretimlerinin önüne geçti. Üç büyük ilde araçlara asansörleri takmaya başladı.

TSE VE EMC BELGELİ TEK ÜRETİM

Toprak düğün salonlarının da sahibi olan İlhami Sarıtoprak, müthiş bir üretime imza attı. 1 yıldır üzerinde çalıştıkları engelli asansörlerinin teknik hazırlıklarını tamamladıktan sonra Tekron makine adı altında tüm yasal prosedürleri de yerine getirerek TSE ve EMC belgesine sahip tek üretici firma oldu.

21 KİŞİ ÇALIŞIYOR

İlhami Sarıtoprak’ın Gebze’de kurduğu üretim merkezinde 21 kişi çalışıyor ve sadece bu iş yapılıyor. Üretimin başında ise, Makine Mühendisi Sedat Tosuncuk ve kaynak mühendisi Muhammet Raşit Keskin görev yapıyor.

BÜYÜK İLLERDE FAALİYET BAŞLADI

Sartoprak “ Bir yıl sonra yasal olarak 6 kişiden fazla toplu taşıma yapan tüm kamu ve özel araçlarına engelli asansörü takmak zorunludur. 263 parçadan oluşan engelli asansörleri yüzdeyüz yerli ve tamamı kendi fabrikamızda üretiliyor. 2 yıl garanti veriyoruz. 9 yerde bayiliğimiz var. Mükemmel bir ürün geliştirdik. 350 kilo çekiyor. Son derece teknik ve modern bir cihaz. Engelliler tam onay verdi. Adana, Diyarbakır ve Karabük’te araçlara taktık. Ankara’da başlayacağız. Ülkemize ilk defa böylesi bir üretime öncülük ettiğimiz için çok mutluyuz . 8 milyon engelli adına sevinç duyuyoruz”dedi.

YABANCILARDAN DAHA UCUZ

Yurtdışından 18-22 bin lira arasında mal edilen engelli asansörlerini hem de kalitede daha da iddialı bir şekilde 6-8 bin liradan piyasaya sürdüklerini ifade eden Sarıtoprak, Gebze’den tüm ülkeye öncülük ettikleri için ayrı bir mutluluk duyduğunu da vurguladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler