Irmak üzerinde eni 40 santimetre, uzunluğu da 25 metre olan kalasın, ırmak içerisine yerleştirilen ağaç parçalarıyla desteklenmesiyle yapılan ilkel köprü, görenleri bu haliyle korkutmasına karşın mahalleli tarafından rahatlıkla kullanılıyor.
Irmağın debisinin yükseldiği yoğun yağışlı dönemlerde yıkılan köprü, mahallelinin çabasıyla yeniden yapılıyor.Mahalle sakinlerinden Sami Haydar (70), yaptığı açıklamada, evlerine giden 8 kilometrelik yolun kendileri açısından kullanımının zor olduğu belirterek, “Bu nedenle tehlikeli olmasına rağmen ulaşım için ilkel şartlarda yapılan köprüyü kullanıyoruz” dedi.
Irmak üzerindeki köprünün defalarca yıkıldığını, zaman zaman kazaların yaşandığını ifade eden Haydar, “Köprüyü yıllardır kullanıyorum. Daha öncesinde de bu köprü varmış. Ancak sel gibi nedenlerden dolayı defalarca yıkıldı. Daha sonra tekrar yapıldı. Yıllardır yeri değiştiriliyor. Elli defa yeniden yapılmıştır” diye konuştu.
Köprüden 25 hane yararlanıyor Mahallelerine en yakın ulaşım yolunun tahta köprü olduğunu anlatan Haydar, şöyle devam etti: “Mahallemize ulaşımı sağlayan yol üzerinde beton bir köprü bulunuyor. Ama bu köprü bize 8 kilometre uzaklıkta. Onun için mahalledeki 25 hane evlerimize ulaşımı kolaylaştıran, kendi imkanımızla yaptığımız tahta köprüyü kullanıyoruz. Güvenilir bir köprü değil. Ancak evlerimize kısa sürede ulaşmak için bu güvenilir olmayan köprüyü kullanmak zorundayız. Aksi takdirde 8 kilometre yolu dolaşmak mecburiyetindeyiz”
Haydar, mahallede yaşayan insanların büyük bir çoğunluğunun evlerinin tüm eksiklerini tahta köprüden ulaşım sağlayarak giderdiklerini vurgulayarak, “Düğün, cenaze gibi merasimlerde bile bu yolu kullanıyoruz. İnsanlar düğünlerde gelinlerini bile tahta köprüden geçirerek evlerine ulaştırıyorlar” dedi.
Sami Haydar, köprüyü mecburiyetten dolayı kullandıklarını, bu nedenle yetkililerin kendilerine bir köprü yapması gerektiğini kaydetti.
AA