VAN (İHA) - Dağlıca Davası'nın ömür boyu hapis cezası ile tutuksuz yargılanan sanıklarından Er Ramazan Yüce'nin avukatı Dinçel Aslan, Diyarbakır ve Mersin'de bazı kişilerin müvekkili ve ailesinin adını kullanarak para ve malzeme topladıklarını öne sürdü.
Konu ile ilgili Arma İş Merkezi'nde bulunan bürosunda bir basın toplantısı düzenleyen Dinçel Aslan, müvekkili Ramazan Yüce'nin tahliye edildikten sonra yakın bir zamanda kendisi ile annesi Fatma Aydın ve amcası Bedih Yüce'nin bilgisi dışında birtakım çete üyelerinin, halkın içerisinde dolaşıp birkaç yerden para ve eşya topladıklarını kaydetti. Müvekkillerinin bugün kendisini telefonla arayarak söz konusu şahısların Diyarbakır ve Mersin'de birçok yerde insanları dolandırarak kendileri adına para aldıklarını ifade ettiklerini belirten Aslan, müvekkili Ramazan Yüce ve ailesinin hiç kimseden para toplamak veya yardım istemek gibi bir ihtiyaçları ve taleplerinin bulunmadığını açıkladı. Şahıslar hakkında 5237 Sayılı Yasa'nın 157. maddesine göre dolandırıcılık suçundan Van Cumhuriyet Başsavcılığı vasıtasıyla Mersin ve Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılıkları'na suç duyurusunda bulunduklarını kaydeden Aslan, bu konuda mağdur olan aile ve kişilerin de şahıslar hakkında suç duyurusunda bulunabileceğini söyledi.
Konunun kamu adına açıklığa kavuşturulması gereken bir suç olduğu için cumhuriyet savcılarının da harekete geçmesi gerektiğini düşündüklerini vurgulayan Aslan, "Müvekkillerimden elde ettiğim bilgiler doğrultusunda bu konu ile ilgili Kadri Yüce isimli şahsın elinde yardım toplayan kişiler tarafından el yazısı ile yazılmış bir not da bulunmaktadır. Biz bu notu da şikayet dilekçesine eklemeyi düşünüyoruz. Dolayısıyla el yazısı ile yazılmış not incelendiği zaman bunun kimler tarafından yazıldığı ve ortaya atıldığı açık bir şekilde tespit edilecektir. Biz kamuoyunu bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Müvekkilim ve ailesinin herhangi bir kimseden yardım isteme talebi söz konusu değildir ve bu konuda mağdur olduklarını düşünmüyorum. Biz bu şekilde bazı insanların mağdur edilmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz. Tamamıyla bizim bilgimizin dışında olan bir şeydir. Bu konuda insanların duyarlı olmaları gerektiğini düşünüyorum" dedi.
Er Ramazan Yüce'nin annesi ile aynı mahallede oturan bir kadının müvekkilinin evine geldiğini ve kendilerinden 600 YTL alındığını söylemesiyle ailenin konudan haberdar olduğunu ifade eden Aslan, bir kamyon şoförünün ise Yüce ailesine 600 YTL verdiğini ve başkalarının aracılığı ile aileye haber gönderdiğini söyledi. Aile fertlerinden Bedih Yüce'nin arkadaşı olan Diyarbakırlı bir esnafın ise aileye telefon açarak Ramazan Yüce adına bazı kişilerin kendilerine müracaat ettiğini ve kendilerinin de bir miktar zeytin topladıklarını, gelip almalarını söylediğini dile getiren Aslan, "Bedih Yüce, söz konusu olan yardımı şiddetle reddetmiş ve konunun kendilerinin bilgisinin dışında geliştiğini anlatmış. Biz de bu konuda daha fazla kişinin mağdur edilmemesi için basın açıklaması yapma ihtiyacını hissettik" şeklinde konuştu.
Aslan, çetenin Mersin ve Diyarbakır'da elemanlarının olabileceğini ifade etti. Çete üyelerinin özellikle Kürt kökenli işadamlarına giderek yardım talebinde bulunduğunu da ifade eden Aslan söyle konuştu:
"Şu an bize ulaşan bilgilere göre 2 kişiden bin 200 YTL para toplanmış. Ancak bu meblağın çok daha fazla olabileceğini düşünüyoruz. Özellikle Diyarbakır ve Mersin'de bir çok aile ve evi gezmişler. Gittikleri her yerde 'Biz Ramazan ve Fatma'nın akrabalarıyız. Ramazan yeni cezaevinde çıkmış. Ailesinin ekonomik durumu kötü olduğu için kendileri için yardım talebinde bulunuyoruz' şeklinde istekte bulunmuşlar."