YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erciyes Tıp Fakültesi'ne 1 Milyon Euroluk Yatırım

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne yeni kurulan 1 milyon euroluk ileri teknoloji nöroanjiyo cihazı sayesinde...

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne yeni kurulan 1 milyon euroluk ileri teknoloji nöroanjiyo cihazı sayesinde beyin damar hastalıklarının teşhis ve tedavisi kolaylaştı.

Yeni cihazların alımıyla nedeniyle Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi erişkin ve çocuk radyoloji ünitelerinde basına tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıda erişkin radyoloji ünitesine kurulan biplan anjiyo (nöroanjiyo) cihazı ile çocuk radyoloji ünitesine kurulan yeni MR cihazı ve ünitenin yeni iç mekanı tanıtıldı. Toplantıya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulhakim Coşkun, Tıp Fakültesi Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru, Radyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Karahan, Radyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halil Dönmez ve Çocuk Radyoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Yıkılmaz katıldı.

Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Karahan, Türkiye’de İstanbul, Ankara, İzmir gibi sayılı büyükşehirlerde bulunan biplan anjiyo cihazının, hastaya yapılan işlemlerin daha hızlı ve daha az ilaçla yapılmasını sağladığını kaydetti.

Cihazın teknik özellikleri hakkında bilgiler veren Radyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halil Dönmez ise “Son teknoloji biplan anjiyo cihazı, normal iki anjiyo cihazı ile bir tomografi cihazının birleşiminden oluşan donanıma sahip bir çok fonksiyonel bir cihaz. Aynı anda 2 ayrı açıdan farklı görüntü çekebildiği gibi 3 boyutlu görüntülerle beyin damar hastalıklarının tanı ve tedavisinde büyük kolaylık sağlıyor. Yeni cihazla beyin kan akışının hızı ve miktarı kolayca belirlenebiliyor. Cihazın tomografi özelliği ile hasta anjiyo masasından hiç kaldırılmadan beyin kanaması kontrolü yapılabiliyor ve sonrasında yapılacak tedavi işlemleri daha kolay ve sağlıklı yönlendirilebiliyor. Normal bir anjiyo ile 45 dakikada yapılan bir beyin anjiyo işlemi bu cihazda 15-20 dakika gibi kısa bir sürede tamamlanabiliyor.” dedi.

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru da, hastane imkanları ile temin edilen ve yaklaşık 1 milyon euroya mal olan biplan anjiyo cihazının hastanelerinde faaliyete başladığını, cihazın resmi açılışını ise önümüzdeki günlerde yapmayı planladıklarını belirtti.

ÇOCUK HASTANESİNE 70 CM MAGNET AÇIKLIĞA SAHİP MR CİHAZI KURULDU

Hastanelerinde radyolojik görüntülemede cihaz ataklarının bununla bitmediğini ifade eden Başhekim Doğru, Çocuk Hastanesi Radyoloji Ünitesi’ne de Türkiye’de sadece tek merkezde olan 70 cm magnet açıklığına sahip son teknoloji MR cihazı kurduklarını söyledi. Başhekim Doğru, “MR çekiminde hastanın içerisinde girdiği alan olan magnet alanı açıklığı 70 cm olan bu yeni cihaz diğer MR cihazlarına nazaran 10 cm daha geniş. Yeni MR cihazını bu özelliğiyle, sadece çocuk hastalarımızın değil, aşırı kilolu olup ta normal MR cihazına giremeyen hastaların çekimlerinde de kullanıyoruz. Ayrıca açık MR olarak da nitelendirilen bu yeni cihaz, kapalı alan fobisi olup ta MR çektirmekten kaçınan hastaların bu sıkıntısını giderek şekilde tasarlanmış” diye konuştu.

Çocuk Radyoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Abdulhakim Coşkun da yeni MR cihazı alımıyla birlikte ünitelerinin iç çehresini tamamen yenilediklerini kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler