Ergenekon davasında, bugün de tanık beyanları ve deliller hakkında sanık ifadelerinin alınmasına devam edildi.
13 Ağır Ceza Mahkemise’ndeki duruşmaya, CHP Milletvekili Mustafa Balbay, Mehmet Eröz, İsmail Hakkı Pekin, Hıfzı Çubuklu ve Dursun Çiçek'in de aralarında bulunduğu 18 tutuklu sanık katıldı. Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, CHP Milletvekili Mehmet Haberal, Hurşit Tolon, Levent Ersöz ve Doğu Perinçek'in de aralarında bulunduğu 47 tutuklu sanık ise duruşmada bulunmadı.
Şile kazılarına ilişkin dava dosyasının tutuklu sanıklarından İBDA-C itirafçısı Okan İşgör, aynı dosyanın sanıklarından TİKKO itirafçısı Ulaş Özel'e silah ve mühimmat verdiği iddialarını kabul etmediğini yineledi. İşgör, "Bana ait olduğu iddia edilen silah ve mühimmatı o kadar güvendiğim eşim dostum, kardeşim dururken, neden eski bir TİKKO itirafçısına vereyim. Bu iddialar hayatın doğal akışına aykırı." dedi.
Özel'in, yanında 4-5 ay çalıştığını hatırlatan İşgör, "Mahkemenize TİB kayıtları geldi. Benim nerede olduğum, Ulaş ile yaptığım görüşmelerim ortada. Silahları Ulaş'a verdiğime dair tek bir tanık beyanı yoktur. Ulaş kendini kurtarmak için insanlara iftira atmıştır. Silahları iddia edilen Ergenekon Terör Örgütü'ne bağlamaya çalışmaktadır. Ben Ulaşa silah versem 'verdim' derim. Silahın cezası belli." diye konuştu.
Danıştay saldırısı faili Alparslan Aslan’a silah temini yaptığı gerekçesiyle tutuklu bulunan Aykut Metin Şükre de konuşmak için söz istedi. Şükre, Danıştay davasının Ankara'da yapılan ilk yargılamasında hakkında beraat kararı verildiğini ancak 4 yıl sonra kendi dava dosyalarının Ergenekon davası ile birleşmesinden sonra tekrar tutuklandığını hatırlattı. 32 aydır tutuklu olduğunu belirten Şükre, "Duruşmada dinlenen tanıklardan hiçbiri aleyhime beyanda bulunmamıştır. Bir gün suçsuz olduğumun ortaya çıkacağına inanıyorum." ifadesini kullandı.
Dava konusu internet sitelerinin yasal olduğunu iddia eden eski Genelkurmay Başkanlığı İstihbarat Daire Başkanı emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin ise yasal bir evraka paraf attığı için 15 aydır tutuklu yargılandığını söyledi. Generallerin isimlerinin bulunduğu telefon rehberi ve belirsiz bir listede adının karşısında artı işareti bulunmasının dışında hakkında başka bir delil olmadığını belirten Pekin, "Diğer sanıklar tarafından da Bilgi Destek Daire Başkanlığı'nın, İstihbarat Daire Başkanlığıyla bir ilgisi olmadığı açık ve net olarak belirtilmiştir" ifadelerini kullandı. Pekin, “Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi gibi birçok uluslararası içtihatlarda, yargılanan kişilerin ailelerinin mahfına sebep olabilecek tutukluluk kararları verilmemesi yönünde açıklayıcı hükümler bulunmaktadır." şeklinde konuştu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz