YURTHABER

Samsun
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erkek Sülünlere Çiftleşme Öncesi Pedikür

İLYAS GÜN - Çiftleşme dönemi öncesi partnerlerine zarar vermemeleri için erkek sülünlerin tırnaklarına pedikür yapılıyor, uzun gagaları ise kısaltılıyor.

İLYAS GÜN - Çiftleşme dönemi öncesi partnerlerine zarar vermemeleri için erkek sülünlerin tırnaklarına pedikür yapılıyor, uzun gagaları ise kısaltılıyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Samsun Şube Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet veren Gelemen Sülün Üretme İstasyonu'nda yetiştirilen sülünler, Karadeniz Bölgesi'nde çeşitli illerde doğaya salınıyor. İstasyonda, mayıs ayında başlayacak üretim öncesinde erkek sülünlerin dişilere zarar vermemesi için bu dönemde gaga ve tırnaklarına bakım yapılıyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürü Emin Karaman, AA muhabirine, sülünlerin yumurtlama sezonunun nisan ayında başladığını söyledi. Mayıs ayındaki üretim için bin anaç sülünden 12 bin civarında yumurta elde etmeyi hedeflediklerini belirten Karaman, şöyle konuştu: "Bu yıl bakanlığımız programı kapsamında 12 bin sülün üretmeyi hedefliyoruz. Üretim öncesinde anaç dişi ve erkek sülünlerin birbirine zarar vermemesi için uzun olan gaga ve tırnaklarına bakım yapıyoruz. Her yıl yumurtlama mevsimi öncesinde erkek sülünlerin gagalarını ve tırnaklarını kısaltarak törpülemesini yapıyoruz. Daha sonra anaç dişi ve erkek sülünlerimizi yumurta kafeslerine koyuyoruz." - "Sülün diyarı" Samsun Anavatanı Batı Anadolu olan sülünler, Türkiye, İran, Orta Asya ülkeleri, Moğolistan, Çin, Kore ve Japonya'da doğal yaşamlarını sürdürebiliyor. Türkiye'de ise özellikle Samsun'un Çarşamba ilçesinden başlayan kıyı şeridini takiben Kızılırmak Deltası ve Sinop dolayları ile Ünye ilçesinin Akçay ve Çürükceviz Deresi yöresini yaşama bölgesi olarak seçen sülünlerin, geçmiş dönemlerde padişah sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer aldığı belirtiliyor. Bazı yazılı kaynaklarda "sülün diyarı" olarak nitelendirilen Samsun'da sülün simgesi, geçmiş dönemlerde başta belediye olmak üzere birçok kuruluşun ambleminde yer aldı. Samsun'un Karadeniz'e ve İç Anadolu'ya açılan kara yolları üzerinde simgesel olarak sülün heykelleri bulunuyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler