Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, en çevreci hükümetin kendileri olduğunu belirterek, dünyanın gelecek nesillere kirletilmeden, tahrip edilmeden aktarılması gerektiğini vurguladı.
5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Veysel Eroğlu, temiz bir çevreden sadece bir kurum veya kuruluşun değil, herkesin mesul olduğunu söyledi. Eroğlu mesajında, çevre problemlerinin, sınırlı kaynakların daha kıt hale gelmesine sebep olduğu, bu durumun da kaynakların daha verimli kullanımına duyulan ihtiyacı artırarak, çevrenin önemini bir kez daha hatırlattığına işaret etti.
Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakabilmek için; kirlenmelerin önlenmesi, tabiatın korunarak tahribatının engellenmesi, yeşil alanların korunması ve artırılmasının lüzumunu anlatan Eroğlu, bu hususta kamuoyunun bilgilendirilmesi ve eğitilmesinin de önemini belirtti. Veysel Eroğlu, “Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak çevreyi; suyu, havası, ormanı ve toprağıyla bir bütün olarak ele alıyoruz ve çalışmalarımızı bu bütünlük içerisinde yürütüyoruz. Maksadımız; daha yeşil, daha güzel bir Türkiye hedefini gerçekleştirmektir. Bakanlığımızın vazife alanındaki su kaynaklarımızı ve ormanlarımızı korumak ve geliştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu kapsamda son 10 yılda 3 milyon 691 bin hektar, yani takriben 37 milyon dekar alanda ormanların geliştirilmesi ve genişletilmesine yönelik yaptığımız çalışmalarla 2 milyar 711 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Ülkemize 10 yılda 900 bin hektar, yani 9 milyon dekar yeni orman alanı kazandırarak çevreye ve yeşile verdiğimiz önemi gösteriyoruz.” dedi.
SAĞLIKLI İÇME SUYU
Öte yandan bütün vatandaşlara yeterli miktarda sağlıklı su temini için 81 ilde büyük içmesuyu projelerini gerçekleştirdiklerini aktaran Eroğlu, şöyle devam etti:
“Pek çok şehrimizin 2050-2060 yılına kadar su ihtiyaçlarını karşıladık. Böylece temin ettiğimiz temiz su ile sudan geçen hastalıklarda çok büyük azalma olmuştur. Korunan alanlarımızı hızla artırıyoruz. 2002 yılında 3,4 milyon hektar olan korunan alanlarımız bugün 5,6 milyon hektara ulaşmıştır. 952 olan korunan alan sayısı bugün 1533'e, 33 olan milli park sayısı 40'a, 17 olan tabiat parkı sayısı 186'ya, 102 olan tabiat anıtı sayısı 108'e, 9 olan Ramsar Alanı 14'e ulaşmıştır. Kayseri Sultansızlığı, Konya Beyşehir Gölü, Akgöl ile Ereğli Sazlıkları, Antalya Avlan Gölü, Aydın Bafa Gölü, Kırşehir Seyfe Gölü, Bursa Uluabat Gölü, Balıkesir Manyas Gölü başta olmak üzere göllerimiz ve sulak alanlarımız kurtarılmış ve yeniden kuşların uğrak mekanı haline getirilmiştir. Su kaynaklarımızı geliştirmek, tabiat varlıklarımızı korumak, orman servetimizi artırmak için şevk ve heyecanla çalışmaya devam ediyoruz.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz