Erzincan-Gümüşhane-Tirebolu-Trabzon demiryolunun Çevre Etkileşim Değerlendirme (ÇED) raporunun yayınlandığı bildirildi.
Gümüşhane Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, yolcu ve yük taşıma amacıyla gidiş ve geliş olmak üzere 2 ayrı hat olarak ve elektrikle çalışacak trenlerin hizmet verebileceği şekilde tasarlanan Trabzon-Tirebolu-Gümüşhane-Erzincan demiryolu projesinin ana hat başlangıcının, mevcut Erzincan-Erzurum demiryolundan Erzincan çıkışındaki Yoğurtlu köyü mevkisi olarak kabul edildiği belirtildi.
Ana hattın daha sonra Gümüşhane il sınırlarından geçerek, Trabzon merkezde son bulacağı, projenin Gümüşhane-Tirebolu kesiminin ise Torul ilçesi Mescitli köyü kuzeyinden başlayarak Giresun il sınırlarına girip, Giresun Tirebolu merkezinde sona ereceği ifade edilen açıklamaya, şöyle devam edildi:
"Trabzon-Tirebolu-Gümüşhane-Erzincan demiryolu projesinin 32.75 kilometresi Erzincan, 188.40 kilometresi Gümüşhane, 78.65 kilometresi Trabzon ve 32.87 kilometresi de Giresun sınırları içerisinde kalmaktadır. Demiryolu hattı elektrikli ve çift hatlı olarak projelendirilmiştir. Projenin etüt, proje ve mühendislik hizmetleri Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından tamamlatılmış, İstanbul-Ankara-Sivas-Kars hızlı demiryolu projesinin gerçekleşmesiyle bu hattın Karadeniz bağlantısı sağlanacaktır. Yapılması planlanan demiryolu hattının toplam uzunluğu 330+670 kilometredir. Ortalama seyahat, Erzincan-Gümüşhane arası 39 dakika, Gümüşhane-Trabzon arası 53 dakika, Gümüşhane-Tirebolu arası 33 dakika ve Erzincan-Trabzon arası ise 1 saat 31 dakika olarak planlanmıştır."
Demiryolu projesinin uygulama projelerinin 2011 yılı sonu itibariyle, inşaat sürecinin ise 2012-2016 yılları arasında 5 yılda tamamlanmasının planlandığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Demiryolu güzergahında, Erzincan-Gümüşhane kesiminde 2 ve Gümüşhane-Maçka-Trabzon ve Gümüşhane-Torul-Tirebolu kesimlerinde birer adet olmak üzere toplam 4 adet istasyon projelendirilmiştir. Söz konusu projenin inşaat giderleri yaklaşık 7 milyar 72 milyon 536 bin 581 lira olarak hesaplanmıştır. Demiryolu hattı ile ilgili çalışmalar ÇED raporu ile birlikte tamamlanarak kesinlik kazanmıştır. Bu süreçte başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım'a, Milletvekillerimiz Kemalettin Aydın ve Feramuz Üstün'e, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Habib Soluk ve teknik elemanlarına teşekkür ediyoruz."
Muhabir: İbrahim Özdemir
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz