YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erzurum'da geçen yıl 46 bin kişi ambülanslarla hastaneye taşındı

Erzurum il genelinde geçen yıl 46 bin hasta ve yaralanın ambülânslarla hastanelere taşındığın ya da...

Erzurum'da geçen yıl 46 bin kişi ambülanslarla hastaneye taşındı

Erzurum il genelinde geçen yıl 46 bin hasta ve yaralanın ambülânslarla hastanelere taşındığın ya da hastaneler arasında sevkinin gerçekleştirildiği bildirildi.
Erzurum İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, devlet hastaneleri başhekimleriyle acil sağlık hizmetlerinde yaşanan sorunları tespit amacıyla 112 Komuta Binasında bir araya geldi.
Doç. Dr. Vançelik, acil sağlık hizmetlerine büyük önem verdiklerini söyledi. Doç. Dr. Vançelik 112 acil personelinin trafik kazası, yangın gibi vakalara hızlı ve etkin ulaşmada büyük başarı elde ettiklerini söyledi.
İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Vançelik, 2002 yılında 5 bin hasta ya da yaralının ambülânslarla hastanelere sevkinin yapılmasına karşılık 2010 yılında bu rakamın 46 bine ulaştığının altını çizdi.
Acil vakalara müdahale eden hekim ve sağlık personelinin hasta ve yakınlarıyla ilgili olarak empati yapmalarını da isteyen Vançelik, "Amatör ruhla profesyonel sağlık hizmet sunun. Gittiğimiz vakalarda empati yapın. Vatandaşa acil sağlık hizmete sunarken süreci hızlandırın. Vakaları hızlı bir karar mekanizması içerisinde en uygun hastaneye ulaştırın." dedi.
Sağlık Müdür Vançelik, il merkezinde vakaların yüzde 90'nına ilk 10 dakika, kırsalda ise yarım saat içerisinde ulaşıldığının bunun ise büyük bir başarı olduğunu kaydetti.

4 B'Lİ 329 PERSONEL ATANDI
İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, sağlıkta yaşanan uzman hekim ve yardımcı sağlık personeli sıkıntısının son yıllarda önemli ölçüde giderildiğini söyledi.
Doç. Dr. Vançelik, son olarak Erzurum'a 4- B statüsünde 329 yardımcı sağlık personelinin atamasının yapıldığını dile getirdi. Atamaları yapılan yardımcı sağlık personelinin ilçelerdeki aile hekimliklerine ve ihtiyaç duyulan yerlere nakillerinin gerçekleştirildiğine vurgu yapan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Vançelik,"Yardımcı sağlık personeli konusunda il olarak rahatladık. Bu rahatlık ilçelerde sağlık hizmeti sunan aile hekimlerine de aynı şekilde yansıyacak." dedi.

ACİL SERVİSLERİ GECE DENETLESİN
Hastane başhekimlerinden acil servislerde denetimlere ağırlık vermelerini de isteyen İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, özellikle gece saatlerinde denetimlerin önemli olduğunu anlattı.
Hastane başhekimlerinin ya da acilden sorumlu başhekim yardımcılarının gece saatlerinde acil tıp hekimlerinin nöbet yerlerinde bulunup bulunmadıklarının sıkı şekilde kontrol edilmesini isteyen Vançelik, "Acil servislerin gece denetimi çok önemli. Hastane başhekimleri, acil tıp uzmanlarını geceleri yerlerinde olup olmadıkları konusunda kontrol etsin. Sağlıkta gece verilen sağlık hizmetleri çok önemli ve bu konuda en küçük müsamaha, ihmal asla gözardı edilemez, edilmemeli." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler