YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Eski taş değirmenini son teknoloji ile birleştirdi, doğal un üretiyor

Ankara’nın Polatlı ilçesinde bir vatandaş eski taş değirmenini son teknoloji ile birleştirerek doğal un üretimi...

Ankara’nın Polatlı ilçesinde bir vatandaş eski taş değirmenini son teknoloji ile birleştirerek doğal un üretimi yapıyor. 'Ailemiz sağlıklı ekmek tüketsin’ düşüncesiyle taş değirmen kurarak un üretmeye başlayan Neşet Evirgen, çevresindeki insanların talebi üzerine un üretimini her geçen gün arttırdı. Evirgen, 30 ton kapasiteli taş değirmeni tesisinde yılda 10 bin ton tam buğday unu üretiyor. Beslenme uzmanlarının ekmekteki katkı maddelerinin zararını gündeme getirmesiyle doğal un üretim fikrinin oluştuğunu belirten Neşet Evirgen, "Biz Polatlı’da buğday ticareti yapıyoruz, zaten sektörün içindeyiz. Beslenme uzmanlarını dinlediğimiz ekmek tüketimini yasaklayan tavsiyeler sürekli gündeme geliyor. Biz de dedelerimizin döneminde yaygın olan taş değirmeni kurarak kendi doğal unumuzu üretmeye karar verdik." dedi.
Evirgen doğal un üretimin işlemini şöyle anlattı: "Taş değirmen ile buğdayı öğütüyoruz. Yeni teknoloji olan hava ve dinomatiklerle bunu aktarıyoruz. Burada yaptığımız işlemde buğdayın tamamını öğütüyoruz. Ayrıştırmıyoruz. Tamamen buğdayı temizliyoruz, kabuklarını soyduktan sonra buradaki taş değirmenlerimizde öğütüyoruz. Taş değirmende öğütülmesinin özelliği bu. Son aşamada ise, kontrol eleğinden geçirdikten sonra paketlenerek sevkiyata hazır hazır hale geliyor."

"KALİTELİ BUĞDAYI TERCİH EDİYORUZ"
Nejat Eviner, Türkiye’nin buğday ambarı olan Polatlı’da Ticaret Borsasından buğday alırken kaliteli buğdayı tercih ettiklerini ifade ediyor. Eviner, "Polatlı’da yetişen ve protein değeri en yüksek olan buğdayları özenle seçerek alıyoruz. Buğdayın kalitesi de çok önemli. Her buğdaydan un olmuyor. Olsa da özellikleri biraz fazla oluyor." dedi.

"HİÇBİR KATKI MADDESİ KATILMADAN ÜRETİLİYOR"
Nejat Eviner, tam buğday ununu üretirken hiçbir katkı maddesi katmadan ürettiklerini anlatıyor.
Eviner, "Buğdayın kendisinden başka hiçbir katkı maddesi katmıyoruz. Tamamıyla doğal oluyor. Bizim unumuzdan ekmekte oluyor, baklava, börek, kek de oluyor. Tabi ki o lezzete yavaş yavaş alışacağız. Ama doğru bir ürün yaptığımıza inanıyoruz." dedi.
Uzmanların lifli ve doğal olduğu için tam buğday ununu tavsiye ettiklerini anlatan Nejat Eviner, "Ankara ve İstanbul’da tam buğday ununun alıcısı var. Tabi onlarda ilk başta çekimser yaklaştılar. Ama denedikçe, gördükçe bu ürünün ne olduğunu anladılar. Ankara ve İstanbul’da şuan bir çok fırıncı bizim unumuzu tercih ediyor. Günlük 30 ton buğday üretme kapasitesine sahibiz. Ancak şuan için bunu dolduramıyoruz. İnsanlar bu unu yavaş yavaş öğreniyorlar. Bu ürünümüz tanındıkça tam kapasite çalışacağımıza inanıyoruz." diye konuştu.
Öte yandan Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik’te fabrikayı ziyaret ederek, doğal un üretimini yerinde gördü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler