YURTHABER

Eskişehir
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Eskişehir çiftçisi ÇATAK Projesi ile destekleniyor

2018 yılı Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma (ÇATAK) Projesi kapsamında bir değerlendirme toplantısı düzenlendi.Düzenlenen toplantıya, İl Tarım ve Orman Müdürü Dr.

Eskişehir çiftçisi ÇATAK Projesi ile destekleniyor

2018 yılı Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma (ÇATAK) Projesi kapsamında bir değerlendirme toplantısı düzenlendi.
Düzenlenen toplantıya, İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Emine Sever, il müdür yardımcısı ile şube ve ilçe müdürleri katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Sever, ÇATAK Programı’nın amacının toprak ve su kaynaklarının korunması, doğal kaynakların sürdürülebilirliği, erozyonun önlenmesi ve tarımın olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi olduğunu belirterek proje kapsamında yer alan Eskişehir’in tarım arazilerinde minimum işlemeli tarım, tarım arazilerini iyileştirmeye yönelik taş toplama, çiftlik gübresi, kükürt, jips, drenaj uygulamaları ile su kaynaklarını ve çevreyi korumaya yönelik uygun basınçlı sulama sistemleri seçilerek, kontrollü ilaç ve gübre kullanıldığını ifade etti.
ÇATAK Projesi’nin 10 ilçe, 91 yerleşim birimi, 549 çiftçi ve 33 bin 334 dekar alanda uygulandığını ve toplam 4 milyon 39 bin 29 TL destekleme ödemesi yapılacağını aktaran İl Müdürü Sever, proje sayesinde mevcut tarım arazilerinin iyileştirilerek daha verimli hale getirildiğini ve kontrollü su, ilaç ve gübre kullanılması sonucu çevre kirliliğinin önüne geçildiğini söyledi.
Toplantı ÇATAK Projesi kapsamında 2019 yılı program hedeflerinin değerlendirilmesi, sorun ve çözüm önerilerinin görüşülerek karara bağlanmasıyla sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler