YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Eskişehir İl Müftüsü Ersoy: Gençlik Mehmet Akif’i çok iyi anlamalı

Eskişehir İl Müftüsü Niyazi Ersoy, İstiklal Marşı’nın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un çok önemli bir değer...

Eskişehir İl Müftüsü Ersoy: Gençlik Mehmet Akif’i çok iyi anlamalı

Eskişehir İl Müftüsü Niyazi Ersoy, İstiklal Marşı’nın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un çok önemli bir değer olduğunu söyledi. Ersoy, “Gençlik Akif’i çok iyi anlamalı. Mehmet Akif Ersoy’un kişiliği hayatı ve yaşamını çocuklarımız, gençlerimiz çok iyi bilmeli.” diye konuştu.

Odunpazarı İlçe Müftülüğü tarafından İstiklal Marşı’nın kabul edilmesinin 91. yıldönümü sebebiyle Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde ‘İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy’ konulu konferans düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Çarşı Camii imam hatibi Neşet Kaplan, Kur'an-ı Kerim okudu. Odunpazarı Müftülüğü Korusu da ney eşliğinde ilahi ziyafeti sundu. Programın açılış konuşmasını yapan Eskişehir İl Müftüsü Niyazi Ersoy, Mehmet Akif Ersoy’un kişiliği ve hayatını çocukların, gençlerin çok iyi bilmesi gerektiğini söyledi.

İSTİKLAL MARŞI BİN 400 YIL ÖNCEKİ RUHU YANSITIYOR

Emekli Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı ve Emekli Hatay Müftüsü Mustafa Varlı, konferansta, Akif’in günümüz insanları tarafından iyi anlaşılması gerektiğini söyledi. “Bin 400 yıl önceki ruh ile İstiklal Marşı’nın yazıldığı zamanki ruh aynıdır.” diyen Mustafa Varlı, konuşmasındaki tarihsel benzerliğe değindi: “Bin 400 sene önce Hz. Peygamber (sav) Mekke’den Medine’ye hicret ettiği zaman kafirler onları kovaladığında dostu Hz. Ebu Bekir’e ‘Korkma ya Ebu Bekir, bizim Allah’ımız bize yeter. O izin vermedikçe hiç kimse bize bir şey yapamaz.’ dedi. İşte bu 1400 yıl evvel olan bir şey. Mehmet Akif de İstiklal Marşı’nı o ruh ile yazmıştır.”

İstiklal Marşı’nın kabul edildiği 12 Mart 1921 tarihinde Eskişehir’in işgal altında olduğunu hatırlatan Varlı, "Eskişehir 2 Eylül 1922’de kurtarıldı. İstiklal Marşı Eskişehir’in kurtarılışından bir buçuk sene önce kabul edilmişti. Akif, işte o zaman Eskişehirliye ve dolayısı ile bütün Anadolu’ya ülkeyi düşmandan temizlemek için çırpınan insanlara hitap ediyor ve ‘Korkma.’ diyor.” şeklinde konuştu.

Mehmet Akif’in mütevazi bir insan olduğunu ifade eden Varlı, 724 şiir arasından kendi şiiri seçilmesine rağmen İstiklal Marşı’nı okumadığını belirtti. Varlı, İstiklal Marşı'nı o dönemin maarif vekili olan Hamdullah Suphi Tanrıöver’in okuduğunu sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler