YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Eskişehir’de Proje Fuarı Ve Yarışması

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Mühendislik Fakültesi son sınıf öğrencilerinin projelerinin sergilediği ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik...

Eskişehir’de Proje Fuarı Ve Yarışması

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Mühendislik Fakültesi son sınıf öğrencilerinin projelerinin sergilediği ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK)'ın katkılarıyla düzenlenen "6. Proje Fuarı ve Yarışması-2013" gerçekleşti.

Eskişehir Sanayi Odası’nın (ESO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen Proje Fuarı'nın açılış konuşmasını yapan Anadolu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, ESO'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen fuarın mutluluk verici olduğunu belirtti. Döğeroğlu, ‘‘Üniversite ve sanayi iş birliğine gerçekten inanan ESO Başkanı Savaş Özaydemir’e ve ekibine ev sahipliklerinden ötürü, bölüm başkanlarıma, hocalarıma ve emek veren sevgili öğrenci arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu yıl Eskişehir'in Türk Dünyası Kültür Başkenti olması sebebiyle Azerbaycan’dan ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nden beşer tane proje aldık ve toplamda 250 proje ve 370 öğrencinin katılımıyla bu yılki etkinlik gerçekleşti. Bu işin içinde olan öğrenciler hayatta karşılarına çıkacak problemleri görmüş oldular ve bu problemlere karşı projeleriyle bir çözüm üretmeye çalıştılar. Böylelikle de diğerlerine göre bir adım öne geçmiş oldular" dedi.

Üniversite olarak gerçekleştirilen faaliyetin yanında, özellikle son bir yılda üniversite-sanayi ilişkisinde mekanizma ve kurumsallaşmada bazı yapılanmalara geçtiklerini ifade eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ender Suvacı ise, "Bu yıl daha güçlü ve daha farklı bakabiliyoruz. Üniversiteler sektöre 4 farklı biçimde katkı sunabilirler. İlki üniversitelerin ürünü olan öğrenciler ve mezunlar. İkincisi, üniversiteler sektörün ihtiyacını duyduğu araştırma geliştirme faaliyetlerini yapabilirler. Üçüncüsü, üniversitede gelişmiş bilginin sanayiye aktarımıdır ki; bu da teknolojinin transferi anlamına gelir. Dördüncü boyut ise, zaman zaman sektörün ihtiyaç duyduğu personeli ile iş birliği yapıp onlara 'yaşam boyu eğitim odaklı' destek vermektir. Bu 4 boyutun bir araya gelmesi, üniversite sanayi iş birliği bu çerçevede düşünülmelidir" şeklinde konuştu.

Üniversite-sanayi iş birliğinin kendilerine eskiden hikaye gibi geldiğini söyleyen ESO Başkanı Savaş Özaydemir konuyla ilgili olarak şunları kaydetti:

"Üniversite için çok katı bir söylem vardı; 'Onlar duvarların arasında, kendileri çalıp, kendileri söylüyor' denirdi. Sanayici üniversiteye gitmezdi, üniversiteli de dışarı çıkmazdı. Ben bu ilişkiyi evliliğe benzetiyorum. Geçmiş yıllarda hep üniversite ile bakıştık hatta üniversite çeyizlerini hazırlasın da gidip görelim dedik. Yani kastımız şuydu; ne araştırma varsa görelim, keşfedelim. Sonra onlar gelip bizim çeyizlerimizi gördüler. Çalışma sistemimizi, kaynaklarımızı, onlara verebileceklerimizi fark ettiler. Yavaş yavaş kaynaşmaya başladık ve iki taraf da birbirinin çeyizini beğendi. Sanırım biz artık nişan dönemindeyiz. Sanayi üniversiteye evlenme teklif ediyor şu saatten sonra."

Yarışmada 1'inciliği Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencisi Hatice Aydın elde ederken, programa Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ender Suvacı, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler