YURTHABER

İzmir
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Eskişehir'deki Yetiştiricilere Hayvan Bakımı Eğitimi

İZMİR (AA) - "Sütümüzün Geleceği Bilinçli Ellerde Projesi" kapsamında bin 400 yetiştiriciye hayvan bakımı ve sağlıklı üretim eğitimi verileceği bildirildi.

İZMİR - "Sütümüzün Geleceği Bilinçli Ellerde Projesi" kapsamında bin 400 yetiştiriciye hayvan bakımı ve sağlıklı üretim eğitimi verileceği bildirildi. Projenin öncülüğünü üstlenen Pınar Enstitüsü'nden yapılan açıklamaya göre, Eskişehir eğitimlerinin tamamlanmasıyla 2014 yılında eğitim alan üretici sayısı 4 bine ulaşacak. Açıklamada görüşlerine yer verilen Hedef AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Feyhan Yaşar, "Pınar Süt, 1973’te İzmir'de bulunduğu bölgeyi kalkındıran, harekete geçiren ve refah yaratan bir iş modeli ortaya koydu. Bu model sayesinde, İzmir süt üretiminin başkenti oldu. İlerleyen yıllarda biz bu modeli Eskişehir'e taşıdık ve benzer bir ekonomik etki bu bölgede de gerçekleşti. Bu modelle tüm sektöre örnek oluşturduk. Tıpkı Ege, tıpkı İç Anadolu’da yarattığımız değeri, şimdi de Güneydoğu Anadolu Bölgemiz için yaratmaya soyunduk. Şanlıurfa fabrikamız aracılığıyla bu bölgedeki üreticilere de sürdürülebilir bir iş modeli öğreteceğiz" ifadelerini kullandı. Çiğ süt eğitimlerinin önemini vurgulayan Yaşar Holding İcra Başkanı Mehmet Aktaş da çiğ süt üretiminin hayvancılığın gelişmesine önemli katkılar sağladığını, vatandaşların yeterli ve dengeli beslenmesine destek olduğunu kaydetti. Pınar Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı Dilek Emil ise proje kapsamında çiğ süt üreticilerinin hayvan sağlığı, hayvan beslenmesi, hijyen ve sanitasyon konularında eğitilmesinin amaçlandığı bilgisini verdi. Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi ve Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nin desteklediği projenin, ilk olarak mayıs ayında Muğla Milas’ta 2 bin 600 süt üreticisinin katılımıyla başladığı, Pınar Enstitüsü yürütücülüğünde Eskişehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Eskişehir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, SS Eskişehir Bölgesi Hayvancılık Kooperatifleri Birliği ve İnönü İlçesi Süt Üreticileri Birliği’nin yanı sıra Pınar Süt ve Çamlı Yem Besicilik işbirliğiyle Eskişehir'e taşındığı hatırlatıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler