YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Esnaflara Hijyen Eğitimi Verildi

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) tarafından ekmek üreten ve satan işyerlerinin sahipleri ve...

Esnaflara Hijyen Eğitimi Verildi

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) tarafından ekmek üreten ve satan işyerlerinin sahipleri ve çalışanlara yönelik hijyen eğitimleri Sivas’ta başladı.

SESOB Salonu’nda gerçekleştirilen eğitim seminerinin açılış konuşmasını yapan Birlik Başkanı Beşir Köksal, esnafların hijyene ve müşteri memnuniyetine önem vermesini istedi. Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği ile öngörülen ‘Genel Gıda Hijyen Eğitimi’nin yapılması konusunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu arasında 6 Temmuz 2012 tarihinde işbirliği protokolü imzalandığını dile getiren Köksal, “Biz de teşkilat olarak bu protokol sonrasında esnaflarımıza yönelik olarak hijyen eğitimleri veriyoruz. Ekmekle uğraşan esnafların mutlaka bu eğitimlere katılmaları gerekiyor. Genel Hijyen Eğitimi Belgesi almayan ve belge sahibi olmayanlar işyerlerinde çalışamayacaklar ve çalıştıkları takdirde ilgili kurumlar tarafından cezai müeyyide uygulanacaktır. Bu nedenle ekmek ve ekmek çeşidi ile uğraşan esnaflarımızın bu eğitimlere mutlaka katılmaları gerekmektedir. Hijyen eğitimi ve insan sağlığı çok önemlidir. Bu nedenle hem müşteri memnuniyetine önem verelim hem de genel hijyen kurallarına uyalım. Bu eğitimlerimiz devam edecektir“ dedi. SESOB tarafından gerçekleştirilen eğitime, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Seyit Yıldız ve Gıda Mühendisi Esved Karadağoğlu konuşmacı olarak katıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Ziraat Mühendisi Seyit Yıldız, ekmek tebliğinde en önemli değişimlerden birinin de ekmek üretiminde çalışanların hijyen eğitimi almasının zorunlu hale geldiğini söyledi. Yapılan değişiklikle gıdanın tüketiciye en güvenilir şekilde arzını sağlamayı amaçlandığını vurgulayan Yıldız, “Ambalajsız olarak piyasaya arz edilen ürünlerin satış yerlerinde alıcının el değmesini engelleyecek şekilde ekmek dolabında veya tezgahında muhafaza edilerek satıcı kontrolünde satılması gerekmektedir. Ürünlerin taşınması ve satışı sırasında çalışan tüm personelin kişisel temizliğe itina göstermesi, uygun ve temiz kıyafet giymesi ve koruyucu eldiven kullanması, ambalajsız olarak piyasaya arz edilen ürünlerin kasap, manav ve pazar gibi yerlerde piyasaya arz edilemeyeceği gibi konularda birçok değişiklik yapılmıştır." ifadelerini kullandı.

Ziraat Mühendisi Seyit Yıldız, hijyen ve sanitasyonla ilgili genel tanımlar, gıdadaki zararlı maddeler, bulaşma ve bozulmalar, personel, işyeri ve ekipman hijyeni, temizlik ve dezenfeksiyon, fırınlarda hijyen ve sanitasyon, fırınlarda iyi hijyen uygulamaları, gıda zehirlenmeleri, ekmek ve ekmek çeşidi mevzuatları konularında bilgi verdi. Seminer sonunda katılımcılar sınava tabi tutuldu. Sınavda 70 puan ve üzerinde alanlara sertifika verileceği bildirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler