YURTHABER

Sivas
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Et Ve Et Ürünleri İle Uğraşan Esnaflar Bilgilendirildi

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından SESOB işbirliği ile et ve et ürünleri...

Et Ve Et Ürünleri İle Uğraşan Esnaflar Bilgilendirildi

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından SESOB işbirliği ile et ve et ürünleri ürüten ve satan işyerlerine yönelik olarak bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

SESOB salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında et ve et ürünleri satan işyerlerine 5996 sayılı veteriner hizmetleri, bitki sağlığı ve gıda yem kanunu kapsamında çıkarılan Et ve Et Ürünleri tebliği ve uygulama talimatı hakkında bilgi verildi.

Toplantıda konuşan Gıda ve Yem Şube Müdürü Seyit Yıldız, hayvansal gıdaların beslenme ve sağlık açısından önemli gıdalar olduğunu belirterek, mikrobiyolojik yönden bulaşmaya en hassas gıdaların hayvansal gıdalar olduğunu, bu nedenle en fazla hilelin yapıldığı gıdaların başında geldiğini söyledi.

Bakanlık olarak en fazla denetimlerin başında hayvansal gıdalar geldiğini vurgulayan Yıldız, et ürünlerindeki taklit ve tağşiş olaylarını önlemek amacıyla hazırlanan tebliğ sayesinde karışımlı ürünlerin bundan böyle satılamayacağını belirterek, “Et ve Et Ürünleri tebliğinin yayınlanmasının ardından bugünden itibaren çiğ et, kıyma, hazırlanmış et karışımları ve et ürünlerinde, farklı hayvan türleri karıştırılması uygulaması son bulmaktadır. Bakanlığımız “yüzde yüz dana eti “ etiketi bulunduğu halde analizler sonrasında bazı sucuk, salam ve sosislerde kanatlı hayvan eti tespit etmişti. Bu firmalar internet sayesinde kamuoyuna duyurmuştu. Bu nedenle Bakanlığımız tüketiciyi yanıltan buna benzer uygulamalara son vermek amacıyla tebliğ hazırladı” dedi.

Esnafları da uyaran Gıda ve Yem Şube Müdürü Seyit Yıldız, işletmelerin idari yaptırıma maruz kalmamaları için tebliği hükümlerine uygun hareket edilmesini tavsiye etti.

Toplantıya esnafların yanı sıra İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü müdür yardımcısı Mehmet Cengiz, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkan Vekili Ali Kılıç, Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Akgül, Hafik Esnaf Odası Başkanı Burhan Koçak da katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler