HABER

Eti'nin özelleştirmesi 2005'te olacak

KONYA (İHA) - Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Eti Alüminyum A.Ş'nin özelleştirmesini 2005'in birinci çeyreği veya ikinci çeyreği içerisinde bitireceklerini söyledi.

Seydişehir Eti Alüminyum Tesisleri'nde incelemelerde bulunan Unakıtan, daha sonra sivil toplum örgütü temsilcileriyle biraraya geldi. Basına kapalı yapılan toplantının ardından fabrika misafirhanesinin toplantı salonunda basın toplantısı düzenleyen Maliye Bakanı Unakıtan, "Seydişehir Eti Alüminyum Tesisleri'ni özelleştirme çalışması devam ediyor. Özelleştirme yapılacak yerleri gidiyor, görüyor ve bilgi alıyoruz. Eti Alüminyum Tesisi ülkemiz için önemli bir kuruluş. Biz de bu tesisi özelleştirirken bazı hususlara dikkat ediyoruz. Alüminyum Tesisleri iş ve aş kapısı olduğu için, burayı alacak olanlar bacasını söndürmeden tüttürmelidir. Aynı zamanda memleket ekonomisine katkı sağlamalıdır. Şuna inanıyoruz ki; özelleştirme sonrası başarı olur, büyük imkanlar gelir, iş istihdamı artar, katma değer fazla olur. Bu hedefler altında Eti Alüminyum'un 2005'in birinci çeyreği veya ikinci çeyreği içerisinde özelleştirmesini bitireceğiz. Hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

YERLİ, YABANCI TALİPLER VAR

Gazetecilerin soruları üzerine ihale şartnamesinin hazırlanarak son aşamaya geldiğini vurgulayan Unakıtan, "İhaleye çıkacağız, burada yerli ve yabancı ayrımımız olmayacak. Çünkü amacımız kilit vurmak değil, çalıştırmak. Özelleştirmeyi de kısa zaman içerisinde tamamlayacağız. Buraya Türkiye'den ve yurt dışından talipliler var. Hatta parasını hazırlamış, kapıda bekleyenler dahi var. Benim gördüğüm kadarıyla özelleştirmenin ilk başta Seydişehir'e, sonra Türkiye'ye faydası olacaktır.

Özelleştirmedeki gayemiz, devleti ekonomik faaliyetlerden kurtarmaktır. Diğer ülkeler özelleştirmelerini tamamlamıştır. Türkiye, bu alanda geri kalanlardan bir tanesidir. Örneğin, Rusya özelleştirmesini çoktan bitirdi. Komünist ülke şimdi de özel sektöre kendini açtı ve milyonlarca dolar yatırım çekmeye başladı. Bu tesisler önemli bir kuruluştur. Bunları olduğu gibi bırakırsak olmaz. Devlet olarak da buraya yatırım yapma imkanımız yok. Özelleştirerek daha fazla mal üretmesini sağlayacağız. Özelleştirip, sattığımız zaman da kontrol altında tutacağız. Türkiye'de gümüş, bakır özelleşti hepsi de çalışıyor. Alüminyumun da özelleştirilip çalışacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

En Çok Aranan Haberler