YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

EÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne Alınan Yeni Cihazlar Tanıtıldı

Erciyes Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Erişkin ve Çocuk Radyoloji ünitelerine yeni görüntüleme cihazları alındı.

Erciyes Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Erişkin ve Çocuk Radyoloji ünitelerine yeni görüntüleme cihazları alındı.

Hastane imkanları ile alınan Flat Dedektör Biplan Anjiyo (Nöroanjiyo) ve MR cihazları Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulhakim Coşkun, Tıp Fakültesi Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru, Radyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Karahan, Radyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halil Dönmez ve Çocuk Radyoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Yıkılmaz tarafından tanıtıldı.

Flat Dedektör Biplan Anjiyo cihazı hakkında bilgiler veren Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halil Dönmez, cihazın iki anjiyo ve bir tomografi cihazının yaptığı işlemleri tek başına yapabildiğini belirtti.

Cihazın hastalara büyük kolaylıklar sağlayacağını vurgulayan Dönmez, şunları söyledi:

"Son teknoloji biplan anjiyo cihazı, normal iki anjiyo cihazı ile bir tomografi cihazının birleşiminden oluşan donanıma sahip bir cihaz. Aynı anda 2 ayrı açıdan farklı görüntü çekebilmekte ve aldığı 3 boyutlu görüntülerle beyin damar hastalıklarının tanı ve tedavisinde büyük kolaylık sağlamakta. Yeni cihazla beyin kan akışının hızı ve miktarı kolayca belirlenmekte. Cihazın tomografi özelliği ile hasta anjiyo masasından hiç kaldırılmadan beyin kanaması kontrolü yapılabilmekte ve sonrasında yapılacak tedavi işlemleri daha kolay ve sağlıklı yönlendirilebilmekte. Normal bir anjiyo ile 45 dakikada yapılan bir beyin anjiyo işlemi bu cihazda 15-20 dakika gibi kısa bir sürede tamamlanabilmekte. Ayrıca bu biplan anjiyo cihazında, MR ve tomografi cihazlarında alınmış kesitsel görüntüler cihazın kendi anjiyo çekimleri ile birleştirilerek, beyin damar hastalıklarının cerrahi tedavisinde kılavuz (navigasyon) özelliği sağlanmakta."

Bu arada, Çocuk Hastanesi'ne 70 santimetre magnet açıklığına sahip MR cihazının da kurulduğu ve Radyoloji Ünitesinin iç mekanının yenilenerek çocuklar için uygun ortama kavuşturulduğu belirtildi. Çizgi film kahramanlarının resimleri ile donatılan Radyoloji Ünitesinin duvarları ile MR odasının çocuklar için uzay konsepti haline getirildiği ifade edildi.

Başhekim Kudret Doğru da, cihazın MR çektirmekten çekinen hastalar için yapıldığını kaydederek, "MR çekiminde hastanın içerisinde girdiği alan olan magnet alanı açıklığı 70 santimetre olan bu yeni cihaz diğer MR cihazlarına nazaran 10 santimetre daha geniş. Yeni MR cihazını bu özelliğiyle, sadece çocuk hastalarımızın değil, aşırı kilolu olup ta normal MR cihazına giremeyen hastaların çekimlerinde de kullanıyoruz. Ayrıca açık MR olarak da nitelendirilen bu yeni cihaz, kapalı alan fobisi olup ta MR çektirmekten kaçınan hastaların bu sıkıntısını giderek şekilde tasarlanmış" dedi.

Muhabir: Yemliha Kurt

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler