YURTHABER

İstanbul
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ev Tekstilinde Söz Sahibi English Home’a Katarlı Ortak

Turgut Aydın Holding’in ev tekstilinde faaliyet gösteren şirketi English Home’a, Katarlı Quatar First Investment Bank...

Ev Tekstilinde Söz Sahibi English Home’a Katarlı Ortak

Turgut Aydın Holding’in ev tekstilinde faaliyet gösteren şirketi English Home’a, Katarlı Quatar First Investment Bank ortak oldu. 2008 yılında kurulan English Home’un yüzde 40 hissesini satın alan Quatar First Investment Bank, aynı zamanda holding bünyesindeki Memorial Sağlık Grubu’nun da yüzde 20 hissedarı. Türkiye’nin dışında Ukrayna, Kıbrıs, Arnavutluk, Azerbaycan ve Irak gibi ülkelerde toplam 110 mağazası bulunan English Home’un bu ortaklıkla birlikte Orta Doğu ve Doğu Avrupa’da da yeni mağazaların açılması planlanıyor.

Turgut Aydın Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Yaşar Aydın, düzenledikleri basın toplantısında English Home ve Quatar First Investment Bank ortaklığından karşılıklı olarak memnuniyet duyduklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye, dünya ülkelerinin önde gelen tekstil üretici ve ihracatçılarından biridir. Son yıllarda ev tekstili sektörü yurtiçinde ve yurtdışında önemli bir büyüme yaşadı. Türkiye'nin olumlu piyasa dinamikleri göz önüne alındığında; Quatar First Investment Bank desteğinin English Home’un başarısını çok daha ileriye götüreceğine ve yeni dönemde ev tekstil sektöründe artan talepten daha fazla yararlanacağımıza eminim.”

Quatar First Investment Bank Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Bin Fahad Al Marri ise ortaklığı dair açıklamasında, "Bu yatırım, ekonomisinin yüksek performans göstermesi itibariyle yakın geçmişte Fitch'ten "yatırım yapılabilir" notu alan Türkiye'deki ikinci yatırımımızı teşkil ediyor. Türkiye'deki tüketici harcamalarının doğrudan yabancı yatırımlardaki artışa paralel olarak büyümesi beklendiğinden perakende sektörüne en doğru zamanda girdiğimizi düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Quatar First Investment CEO'su Emad Mansour da canlı perakende pazarına sahip Türkiye'de bu sektöre girmekten duyduğu heyecanı dile getirerek, “English Home, kısa sürede son derece ciddi bir büyüme göstermiş olması itibariyle örnek gösterilmesi gereken bir başarı öyküsüne imza atmış durumda. English Home'un Türkiye pazarındaki konumunu daha da güçlendirmek ve büyümesini hızlandırmak üzere Turgut Aydın Holding ile işbirliği yaptık." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler