Polis, tatile gidecek kişilerin mutlaka evde ve işyerlerinde bir lambayı açık bırakmalarının hırsızlara karşı caydırıcı olacağına dikkat çekti.
Kayseri Emniyet Müdürlüğü, bayram nedeniyle öncesi ve sonrası için alınması gereken bazı tedbirler konusunda vatandaşları bilgilendirdi. Müdürlüğün, 25 - 28 Ekim 2012 tarihleri arasında kutlanacak olan Kurban Bayramı'na vatandaşın huzur ve güven içinde geçirmelerini sağlamak üzere genel güvenlik, asayiş hizmetleri ve trafik yönünden tedbirler aldığı duyuruldu.
Polisin bayram süresince aldığı tedbirler şöyle; Otobüs terminalleri, tren garı ve havalimanı gibi ulaşım yerleri, mezarlıklar ile kurbanlık satış yerlerinde bayram öncesi ve süresince takviye ekipler görevlendirilerek önlem alındı.
Bayram öncesi halkın yoğun olarak bulunduğu caddeler, sanayi bölgeleri, umuma açık yerler, alışveriş merkezleri, pazar yerlerinde hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarına karşı yaya ve motorlu devriyelerin sayısı artırıldı. Şehirde bayram süresince hırsızlık olaylarına karşı ekiplerin sayısı artırıldı.
Emniyet, trafik yönünden de önemli tedbirler aldı. Vatandaşların tatil süresince huzur ve güven içerisinde alışveriş yapmaları ve seyahat etmeleri amacıyla, bayram öncesi ve bayram tatili süresince alışveriş merkezlerinin bulunduğu yerler, şehitlik, mezarlık ziyaretlerinin yapılacağı yerler, kurban satış yerleri, otobüs terminali ile çevreyolu üzeri ve şehir içi şehirlerarası yollarda trafik yoğunluğu göz önünde bulundurularak, ekip sayısı artırdı.
Kurban Bayramı öncesi ve bayram süresince vatandaşların asayiş ve trafik yönünden sorun yaşamamaları için dikkat etmeleri gereken bazı hususlar olduğu belirtildi. Polis, vatandaşların bu konuda alması gereken tedbirleri şöyle sıraladı: Alışveriş merkezlerinin bulunduğu bölgelere park etmiş oldukları otolarının iç kısmına cüzdan, çanta, kredi kartı ve cep telefonu gibi değerli eşyalarınızı yada değerli olmasalar bile değerli görüntüsü veren paket ve poşetleri oto içerisinde bırakılmaması gerekir.
Bankalara ait ATM’lerden para çekerken yardım aldıkları kişilere dikkat etmeli ve banka bilgilerini üçüncü şahıslara vermemeleri, altın, mücevherat, zincir ve kolyelerin kolayca çekilip, çıkarılacak biçimde takılmamalıdır.
Hırsızlık ve kapkaç olaylarına karşı, vatandaşların gezi ve ziyaretleri esnasında değerli eşya ve paralarını başkaları tarafından görülecek şekilde teşhir etmemeliler. Bayram alışverişlerini yaparken, sahte para konusunda duyarlı olunmalı.
Tatile gidilmesi veya uzun süreli ikametten ayrı kalınması durumunda, ikamet ve işyerlerinin kapı ve pencerelerinin kilitli olup olmadığının kontrol edilmesi, perdelerin sıkı sıkıya kapatılmaması, evde veya işyerinde bir lambanın açık bulundurulması, komşulara bilgi verilip eve göz kulak olmaları tembih edilmesi yararlı olacaktır.
Apartman yönetimlerinin ve bina görevlilerinin tatil süresince seyyar satıcı, bohçacı, falcı ve dilencilerin apartmana alınmaması konusunda gerekli tedbirleri alınması şart.
(CİHAN)