Fastboot, Android cihaz kullanan kişilerin pek çoğunun farkında olmadığı özelliktir. Fastboot nedir sorusunun yanıtı bu özelliğin oldukça işlevsel bir özellik olduğudur. Android işletim sistemiyle çalışan cihazlar, kullanıcılara cihaz içerisindeki tüm verilere erişim olanağı sunar. Cihazın içerisinde bulunan dosyalara erişmek için ise fastboot kullanılır. Chaz sahipleri, cihazın bütün işlevlerini kullanmak ve istedikleri gibi düzenlemeler yapmak için fastboot özelliğini bilmelidirler.
Android cihazların tercih edilmesi, akıllı cihaz kullanımında Android'e has yeni terimlerin de insan hayatına girmesine neden olmuştur. Bu terimler arasında cihaz için oldukça önemli bir işleve sahip olan, ancak birçok kullanıcı tarafından bilinmeyen bir terim de fastboot'tur. Fastboot, telefon gibi akıllı cihazların işletim sistemi üzerinde kişilere yardımcı olan bir sistemdir. Özellikle Xiaomi, Redmi kullanıcıları bilmesi gereken konulardan biridir.
Fastboot, yalnızca telefon değil aynı zamanda bilgisayar ve tablet gibi cihazlarda da detaylı düzenlemeler yapılmasına olanak sağlar. Bu sistem önyükleyici kilidini açar ve kullanıcının yükleme yapmasına olanak sağlar. Bu sistemi kullanarak cihazında değişiklikler yapmak isteyenlerin, ilk olarak cihazı bu modda çalıştırması gerekmektedir. Bazı üretici şirketler, cihazları yaparken kişisel verilerin güvenliği için bu dosyaları gizleyebilirler.
Fastboot modunu kapatmanın en basit yolu cihazı yeniden başlatmaktır. Fastbood Xiaomi cihazlarda güç+ artı ses tuşları ile kapatılabilmektedir. Genellikle her cihazın kapanma biçimi farklı olarak görülse de cihazdaki güç tuşuna daha uzun basılma hâlinde cihazın kapanması beklenmektedir. Cihaz kapandıktan sonra tekrar açılır ve bu modda takılı kalan cihazı kurtarmak için güç tuşuna 10 saniye kadar basılır. Cihaz titreşim uyarısı verir ve yeniden başlatılır. Genellikle aşağıda yer alan cihaz sorunları ortaya çıktığında çözümü sadece baştan başlatmadır: