YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fatih Acar: “türkiye’de Kayıt Dışı Azalıyor”

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Fatih Acar, Sosyal Güvenlik Reformu’nun çıktığı 2008 yılından bugüne kayıt dışı...

Fatih Acar: “türkiye’de Kayıt Dışı Azalıyor”

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Fatih Acar, Sosyal Güvenlik Reformu’nun çıktığı 2008 yılından bugüne kayıt dışı konusunda ciddi mesafeler aldıklarını belirterek, “Kayıt dışı istihdam yüzde 45,6’dan yüzde 37’lere kadar düştü. Bu sevindirici bir durum” dedi.

SGK, kayıt dışı ile mücadele konusunda 2013 yılı stratejisini belirliyor. SGK Reformu’nun ardından kayıt dışı konusunda yaptırımlar uygulayan kurum, 3,5 yılda önemli mesafe kat etti. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun yönetim kurulu toplantısı, Bursa SGK Bölge Müdürlüğünde yapıldı. Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı bünyesinde görev yapan yaklaşık 700 müfettiş ile yarın bir araya geleceklerini belirten SGK Başkanı Fatih Acar, Bursa’yı çok önemsediklerini söyledi. Bursa’da incelemelerde bulunacaklarını kaydeden Acar, “Sadece Bursa değil, Türkiye’nin her tarafına gidiyoruz. 14 büyük ilimizde, 2008 yılından bugüne geldiğimiz noktada reformun yansımalarını anlatıyoruz. Sosyal güvenlik reformu son derece önemli. Türkiye merkezi yönetim bütçesinin yüzde 44’ünü temsil eden bir kurumdaki alınan kararlar, Türkiye açısından gerekli. Dolayısıyla 14 büyük ilimizde sanayici ve işadamlarımızı bu konuda bilgilendiriyoruz” dedi.

ACAR: “KAYIT DIŞI AZALIYOR”

2013 yılındaki denetim stratejisi konusunda bir karar vereceklerini söyleyen Acar, önümüzdeki yılın kurum açısından önemli olduğuna dikkat çekti. Kayıt dışı istihdamla mücadeleye aralıksız devam edeceklerinin altını çizen Acar, sosyal güvenlik reformunun çıktığı 2008 yılından bugüne kayıt dışı konusunda ciddi mesafeler aldıklarını vurguladı. Kayıt dışı istihdam oranı hakkında bilgi veren Acar, “Kayıt dışı istihdam yüzde 45,6’dan, yüzde 37’lere kadar düştü. Bu sevindirici bir olaydır. Diğer taraftan yaptığımız çalışmalar çerçevesinde bu 3-3,5 yıllık süre içinde 1 milyon 250 bin civarında kişiyi kayıt altına almış olduk. 80 bin civarında tescilsiz işyerini de tescil ettirmiş olduk” dedi.

PRİMDE SAHTEKARLIĞA SON VERİLECEK

SGK’nın en önemli gelir kaleminin prim gelirleri olduğuna dikkat çeken Acar, şöyle devam etti:

“Prim gelirlerimizi bir şekilde artırmamız gerekiyor. Bu anlamda bir asgari ücretten beyan edilen, gerçekte asgari ücretin çok üzerinde olan ücretleri gerçek duruma getirmemiz gerekiyor. Diğer taraftan tamamen kayıt dışı olan kesimleri kesinlikle kayıt altına almamız gerekiyor. Bu konuyla ilgili yarın çok önemli toplantı yapacağız. Türkiye’nin önemli bir sanayi şehri”.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler