'Hastalığımı öğrenmem biraz şans ederi oldu, pek bir şey hissetmiyordum, kötü bir şey yoktu vücudumda. Antalya'da bir otele gidip hafta sonları program yapıyordum. Orada masaj yapan Filiz Hanım 'Sırtınızda bir şişlik var' deyince Antalya dönüşü ultrason ve tomografi çektirdim, hastanede parça alıp baktılar. 'Lenfoma başlangıcı' dediler. Doktoruma göre iyileşme şansı olan bir hastalıkmış, kemoterapi almaya başladım. Moralim yüksek, pek takılmıyorum, 6 ay kemoterapi devam edecek. Şimdilik Bodrumda sahne çalışmalarım devam ediyor, kendimi iyi hissediyorum' dedi.
Diğer adı "lenf kanseri" olan lenfoma bağışıklık sisteminin bir parçası olan lenfatik sitemde görülen, özellikle bir tür beyaz kan hücresi olan "lenfositler"i etkileyen bir kanser türüdür. Faklı alt türleri bulunan lenfoma temel olarak "Hodgkin lenfoma" ve "Hodgkin olmayan lenfoma" olarak 2 ana kategoriye ayrılır.
Lenf bezleri aşırı şişerse çevresinde bulunan kan damarlarına baskı yapmaya başlayabilir. Bu baskıya bağlı olarak kan dolaşımında sorunlar oluşabilir ve etkilenen bölgeye göre kol ve bacaklarda genele yayılan şişlikler oluşabilir. Kan damarları gibi aşırı şişen lenf bezleri nedeniyle baskıya maruz kalan sinirler el, kol ve bacaklarda karıncalanmaya, uyuşma hissine yol açabilir. Lenf bezlerinin aşırı şişmesi her lenfoma hastasında görülen bir durum değildir.