YURTHABER

Erzurum
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fehim İbrahimhakkıoğlu’ndan Rektör Çomaklı’ya ziyaret

Erzurumlu âlim İbrahim Hakkı Hazretlerinin altıncı kuşak torunu Fehim İbrahimhakkıoğlu, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.

Fehim İbrahimhakkıoğlu’ndan Rektör Çomaklı’ya ziyaret

Erzurumlu âlim İbrahim Hakkı Hazretlerinin altıncı kuşak torunu Fehim İbrahimhakkıoğlu, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’yı ziyaret etti.
Çakıl taşlarını kullanarak ortaya koyduğu eserlerle kendine has bir üslup oluşturan ve bu yönüyle dünyanın birçok ülkesinde ilgiyle karşılanan Fehim İbrahimhakkıoğlu, Rektör Çomaklı’nın misafiri oldu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Çomaklı, taşın soğuk ve sert yüzünü usta bir dokunuşla sanat eserine dönüştüren, yoğun emek ve gayretle yaptığı eserleri birçok saygın müzede sergilenen Fehim İbrahimhakkıoğlu’nun Erzurum için önemli bir değer olduğunu vurguladı.
Yaşamına İstanbul’da devam etmesine rağmen Erzurum ile bağını koparmayan, yine bu ziyaretleri esnasında Atatürk Üniversitesine de gelerek nezakette bulunan İbrahimhakkıoğlu’na sanat hayatında başarılar dileyen Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, yaptığı resimlerle kendi alanında önemli bir boşluğu doldurduğu için ayrıca teşekkür etti.
Atatürk Üniversitesinin şehrin kültür ve sanatına önemli katkılar sunduğunu, yaptığı çalışmalar ile birçok geleneğin devam etmesine imkân tanıdığını vurgulayan Fehim İbrahimhakkıoğlu, üniversitede yapılan akademik araştırmalar sayesinde ise bilinmeyen ya da unutulmaya yüz tutmuş nice eserin gün yüzüne çıkmasına vesile olduğunu söyledi.
Gösterdiği yakın ilgiden ötürü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’ya teşekkür eden İbrahimhakkıoğlu, sanata ve sanatçıya verdiği değerden dolayı yine kendine has tarzıyla çakıl taşlarını bir araya getirerek oluşturduğu eseri Rektör Çomaklı’ya hediye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler