Felaketlerin kıskacındaki insan manzaraları için tıklayın...
1997 yılından bu yana fotoğraf sanatıyla uğraşan Bilal Arslan'ın 'Felaketlerin ve Sömürgenin Kıskacında' sergisi görülmeye değer. Sanatçı Odakule İş Merkezi'ndeki sergisini, "uzak diyarlardan biriktirdiğim insan manzaralarıyla karşılaşacaksınız... Nerede olursa olsun, felaketlerin ve sömürgenin kıskacında, yüzlerde aynı çaresizlik, gözlerde hep aynı hüzün.." sözleriyle tanımlıyor.
Çalışmalarının, ağırlıklı olarak, yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirdiğim belgesel çekimlerinden oluştuğunu kaydeden sanatçıya göre fotoğraf çekmek işten öte, bir yaşam şekli. Sanatçı bu konuda şunları söylüyor:
"Hayatı anlamak ve anlatmak adına şiirsel bir deneme.Vizörün içine hapsedip,makinamın belleğinde dondurduğum her kare, yaşamın ve yaşadığımın kanıtı adeta. Ve ölümsüzleştirdiğim her an , paylaşan her çift gözde, tekrar yaşama dönüyor, yeni bir anlam kazanıyor...
'Felaketlerin ve Sömürgenin Kıskacında' sergisinde uzak diyarlardan biriktirdiğim insan manzaralarıyla karşılaşacaksınız. 'Felaketlerin ve Sömürgenin Kıskacında' sergisinde uzak diyarlardan insan manzaralar biriktirdim.Güneydoğu Asya'nın ada ülkesi Endonezya'da yıllarca sömürge olarak yaşamış halk, özgürlük savaşında kazanan taraf ama doğaya karşı verilen savaşta yenilen olmaya mahkum.Depremler, yanardağ patlamaları, salgın hastalıklar, ada halkının yüzünü güldürmüyor.. Yerkürenin bir başka noktasında bir başka eski sömürge ülkesinde, suya hasret Nijer halkı açlık ve yoksullukla boğuşuyor... Ama, nerede olursa olsun, felaketlerin ve sömürgenin kıskacında, yüzlerde aynı çaresizlik, gözlerde hep aynı hüzün..."