YURTHABER

İstanbul
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası’nda Gruplara Kaldı

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur maçında sahasında konuk ettiği PTT 1. Lig takımlarından Göztepe’yi...

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur maçında sahasında konuk ettiği PTT 1. Lig takımlarından Göztepe’yi 4-0 yenerek gruplara kaldı.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Galatasaray ve Beşiktaş'ın elendikleri hatırlatılarak yöneltilen soruya verdiği yanıtta, “Rakiplerimizle ilgili direkt yorum yapmak doğru değil. Bence 8 tane bizim de içinde bulunduğumuz güçlü takım, kupayı çok isteyen takım buluşacak. İkiye bölünecekler, 4'erli gruplarda kupayı kazanmak için 8 tane arzulu takım olacak. Diğer birkaç tane daha takımın elenmesinin bu anlamda çok büyük önemi olduğunu düşünmüyorum. Burada 8 tane çok istekli takım olacak” ifadelerini kullandı.

Göztepe'yi 4-0 yendikleri mücadeleyle ilgili olarak Kocaman, bu tip maçlarda öne geçmeyi başarmanın büyük bir zorluk olduğunu ifade ederek, “Eğer ikinci golü de bulamazsanız maç birbirine yakın gidiyor. İlk golü bulduğumuz ana kadar daha derli toplu ve rakibimizin öndeki 3 adamına fırsatı vermeden oynamayı başardık. İlk yarının son 10 dakikasında arka arkaya sert kontra ataklar yedik. İkinci yarının başında gelen gol, rakibin direncini tamamen kopardı. Kontrol tamamen bizim elimize geçti. İkinci golden sonra özellikle bizim için rahat bir oyun olduğunu söyleyebilirim” şeklinde konuştu.

Sezer Öztürk'ün bu sezon Fenerbahçe formasıyla 9 resmi maça çıktığı ve 5 gol atıp 3 asist yaptığı hatırlatılarak yöneltilen “Ofansif orta saha animasyonu anlamında kafanızdaki isim, bu istatistikler eşliğinde de düşünülebilir, Sezer Öztürk mü, Cristian mı?” şeklindeki soruya Kocaman, şöyle yanıt verdi:

“Fark ettiğim şeylerden birisi, Cristian'ın pozisyonuyla ilgili sanki şöyle değerlendirmeler oluyor; Forvet arkası oynuyor, verimlilik sıkıntısı var gibi görünüyor. Orada oynayan Cristian'ın görevi bu değil. Asli görevini de son derece iyi yapıyor. Rakibe baskısı son derece iyi görünüyor. Bunları çok daha iyiye doğru götürebilir. Bunları da çok özveriyle yapıyor. Biz onu orada 3. bir orta saha oyuncusu olarak değerlendirmeye çalışıyoruz. Cristian'ın asli görevi, Mehmet Topal ve Meireles ile birlikte oyunun bütün safhalarında aktörlerden birisi olması. Gol ve pasları işin kreması. Ondan bu anlamda beklentim bu değil. Ofansif anlamda düşünülürse eğer hiç tartışmasız, sadece yarattığı skorla alakalı değil, oyunculuk çapıyla ilgili olarak da, Sezer bu anlamda tabii ki bir adım daha önde.”

“ALEX'İN ARDINDAN DÖNÜŞÜM ÇOK KOLAY DEĞİL”

Alex'in 8 yıl forvet arkası pozisyonda forma giydiğini hatırlatan Kocaman, “Bütün takım tamamen ve tamamen onun etrafında dönen bir haldeydi. Böyle bir ayrılıktan sonra bu oyuncunun yerini bir anda doldurmak, dönüşüm çok kolay değil. Bunu zaman zaman 3. orta alan oyuncusuyla, zaman zaman oyunumuzun içinde ihtiyaç olduğunda Sezer gibi ofansif bir orta alan oyuncusuyla doldurmaya çalışıyoruz. Bu dönemi geçiş dönemi olarak görüyorum. Nereye doğru evrileceğini açıkçası ben de şu anda kestiremiyorum” şeklinde konuştu.

Recep Niyaz'ın golden sonra sevincini kendisiyle paylaştığının ifade edilmesi üzerine de Kocaman, “Her şeyin doğru ve düşündüğümüz şekilde gelişeceğine inanarak, 'attığı ilk gol hayırlı olsun' diyorum. Çok goller atacağını düşünüyorum. Hayatta belki de en iyi yaptığı iş olarak görünüyor topu filelere göndermek. Bunu Fenerbahçe seyircisine çok yaşatacağını düşünüyorum” diye konuştu.

FENERBAHÇELİ FUTBOLCULARIN AÇIKLAMALARI

Fenerbahçeli futbolcu Sezer Öztürk, attığı 2 golden çok Recep Niyaz'ın golüne sevindiğini belirten Sezer, “Zorlu derbi öncesi moral bulduğumuzu düşünüyorum. Darısı inşallah derbiye. Recep kardeşimi tebrik ediyorum. Futbolculuğunu herkes çok iyi biliyor. Çok karakterli, düzgün bir kardeşimiz. Attığım iki golden daha çok onun golüne sevindim” dedi.

Galatasaray ve Beşiktaş'ın elenmesiyle ilgili bir soru üzerine de Sezer, “Büyük, küçük takım yok. Kim mücadele ederse, doğruları daha çok kim yaparsa kazanıyor. Kimin elendiğine, tur atladığına bakmıyorum. Önemli olan bizim ne yaptığımız” diye konuştu.

Göztepe karşısında Fenerbahçe formasıyla ilk golünü atan genç futbolcu Recep Niyaz, özellikle teknik direktör Aykut Kocaman'a ve kendisine destek verenlere teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler