HABER

Fenerbahçe'yle hayata bağlandılar

Fenerbahçe Kulübü, Ankara'da açtığı boks okuluyla, sokakta çalışan 15 çocuğu spora kazandırdı.

Fenerbahçe Kulübü Boks Şubesi Kaptanı Mert Öztemel'in katkısıyla 1.5 yıl önce açılan boks okuluna alınan 9-13 yaş arası 15 çocuktan 3'ü geçtiğimiz hafta Ankara'da düzenlenen Turgut Zavagar Boks Turnuvası'nda altın madalya kazanırken, 4'ü gümüş, 4'ü de bronz madalya elde etti.

Sokakta mendil, çakmak satarak geçimlerini sağlarken Fenerbahçe Kulübü'nün açtığı okul sayesinde boksla tanışan 11 yaşındaki Adem Dinçer 31 kiloda, 12 yaşındaki Sedat Ovat 32,5 kiloda ve 12 yaşındaki Nurettin Ovat 41,5 kiloda turnuva birincisi oldu.

Bu sporculardan Adem Dinçer dana önce sokakta mendil satarak geçimini sağlarken aynı zamanda bir köftecinin yanında çalışıyordu. Nurettin Ovat ile kuzeni Sedat Ovat ise sokakta çakmak satarak ekmek parası kazanıyordu.

Fenerbahçe'nin Ankara'daki boks okulunun başantrenörlüğünü yapan, gençler dünya şampiyonu Mustafa Genç, sokak çocuklarından ya da Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) bünyesinden sporcu yetiştirmeyle ilgili projenin, Boks Federasyonu'nun da master planı içinde yer aldığını belirterek, şunları söyledi:

"Projeyi federasyonun ve Ankara Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nün katkılarıyla hayata geçirdik. Fakat Fenerbahçe olmasa bu proje uygulanamazdı. Herkes projeyi beğeniyor ve devamını istiyor. Fakat bu işin bir de ekonomik boyutu var. Bu konuda Fenerbahçe'den başka kimsenin birşey yaptığı yok. Projenin her türlü altyapısını Fenerbahçe karşılıyor. Kulüp, çocuklara her ay 500-600 YTL yolluyor. Bu parayı çocuklara, antrenmanlardaki çalışmalarına göre paylaştırıyoruz."

-FENERBAHÇE ADINA MÜCADELE ETTİLER-
Boks okulu bünyesindeki çocukların lisanslarının ÇEK Ulus Gençlik Merkezi'nden Fenerbahçe'ye alındığını ve Türkiye Şampiyonası'na da sarı-lacivertli kulüp adına katıldıklarını anlatan Mustafa Genç, başlangıçta ÇEK Ulus Gençlik Merkezi'nden gelen uzmanların 1 ay boyunca antrenmanlarını izlediğini söyledi.

Fenerbahçe Boks Okulunda çocuklara sürekli antrenman yaptırdıklarını, bunda asıl amaçlarının çocukları sokaklardan uzak tutmak olduğunu vurgulayan Mustafa Genç, şöyle devam etti:

"Bu çocuklara aileleri de sahip çıkmıyor. Sürekli sokaktalar. İçlerinde madde bağımlıları vardı. Şiddetle büyümüşler, oyunları dahi kavga olmuş. Bu nedenle boksa yatkınlar. İlk zamanlar eli yüzü yaralı şekilde gelenler vardı. Ancak, artık herşey çok değişti. Artık sokaklardaki arkadaşlarını dahi, kavgacı oldukları için istemiyorlar. Günlerinin yarısını salonda geçiriyorlar. Birine ceza vermek istersem tribüne yolluyorum. Bu çok gururlarına dokunuyor, hatta ağlayanlar oluyor. Boks bu çocuklara disiplin ve centilmenlik kazandırıyor. Ringte dövüşen iki sporcu daha sonra centilmence birbirine sarılıyor."
Fenerbahçe Kulübü'nün ve kendisinin amacının bu çocukları en az 17 yaşına kadar sporun içinde tutmak olduğunu vurgulayan Genç, "Uzun vadede hepsi şampiyon olacak diye birşey yok. Kimisi antrenör, kimisi hakem olur. Önemli olan sokakla bağlarını kesmek. Bunu da başardık" diyerek sözlerini tamamladı.

En Çok Aranan Haberler