YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fethiye Markalaşma Konusunda Geç Kalmış

Turizmde pazar payının büyük bölümünü İngilizlerin oluşturduğu Muğla, bu yıl İngiliz turistlerden umduğunu bulamadı. İngiltere...

Fethiye Markalaşma Konusunda Geç Kalmış

Turizmde pazar payının büyük bölümünü İngilizlerin oluşturduğu Muğla, bu yıl İngiliz turistlerden umduğunu bulamadı. İngiltere pazarında yaşanan bu düşüş rakamlarla da ortaya kondu. Öyle ki 2011 yılında 891 bin 882 İngiliz turiste ev sahipliği yapan Muğla, bu yıl 818 bin 629 sayısında kaldı. İngiliz turist sayısındaki bu düşüş Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü yetkililerinin de dikkatini çekti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü İngiliz pazarında yaşanan düşüşün nedenlerini öğrenmek ve yeni pazarların bulunması için yerel yöneticilerle görüş alışverişinde bulunmak üzere Fethiye'ye geldi. Turizm çeşitliliği ile yeni pazarlara açılmayı hedefleyen Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü Fethiye'de bir dizi incelemelerde bulundu. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nda (FTSO) ilçedeki yerel yöneticilerle bir araya gelen Tanıtma Genel Müdürlüğü yetkilileri, Fethiye'nin alternatif turizm çeşitliliği hakkında bilgi aldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü Uzmanı Cemal Demirci, turizmde imajdan çok markaya ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Bakanlığın 2000'li yıllardan sonra marka şehirler oluşturmak için çaba sarf ettiğini anlatan Demirci, Fethiye'nin markalaşma yolunda biraz geç kaldığını ifade etti. Muğla'da İngiliz pazarı için düşüş eğilimi olduğunu kendilerinin de bu sorunu yerinde tespit etmek için Fethiye'ye geldiklerini anlatan Demirci, bu ziyaretle Fethiye'nin yeni hedefleri neler olabilir arayışında da bulunduklarını kaydetti.

Türkiye'nin şuanda en fazla turist çeken ülkeler sıralamasında 6'ncı sırada yer aldığını hatırlatan Demirci, "2023 hedefimiz bu sıralamada beşinciliktir. Bunun için Fethiye'nin biran evvel markalaşması gerekmektedir. Fethiye'nin bu konuda geç kaldığını gözlemliyoruz. Gerek yürüyüş yolları, gerekse yamaç paraşütü konusunda atılmış sağlam bir adım yok. 30 yıl sonra ancak birlik kurmuşsunuz." dedi.

İlçedeki sektör temsilcileri ise Likya yürüyüş yolları ve Babadağ’ın tanıtılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü’nden destek istedi. Turizmciler böyle bir tanıtımla Fethiye’nin Japonya'dan Kanada'ya kadar konuşulan bir yer olabileceği görüşünü savunuyor. FTSO Başkanı Akif Arıcan Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü yetkililerinden Fethiye için daha çok katkı ve destek istedi.

SİZ DESTEK VERİN JAPONYA'DA KANADA'DA FETHİYE KONUŞULSUN

Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi adına toplantıda yer alan Selamettin Yılmaz, Bakanlık uzmanlarından iki konuda tanıtım atağı yapmalarını istedi. Fethiye'de Likya yolu güzergahında 40 kadar alternatif yürüyüş rotası ve dünyanın sayılı yamaç paraşütü pistinin mevcut olduğunu belirten Yılmaz, bu turizm imkanının uluslararası boyutta tanıtımına ihtiyaç duyduğunu aktardı. Yapılacak iyi bir tanıtımla İngiltere pazarına alternatif yeni pazarların bulunmasının önünün açılacağını ifade eden Selamettin Yılmaz, "Bu 2 destinasyon için öyle bir tanıtım atağına kalkılmalıdır ki Fethiye Japonya'dan Kanada'ya kadar konuşulsun." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler