YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fethiye’deki turizm yollarının güzergahları yeniden belirleniyor

Muğla'nın Fethiye ilçesinden Antalya’ya kadar uzanan ve her yıl binlerce kişinin yürümek için tercih ettiği...

Fethiye’deki turizm yollarının güzergahları yeniden belirleniyor

Muğla'nın Fethiye ilçesinden Antalya’ya kadar uzanan ve her yıl binlerce kişinin yürümek için tercih ettiği tarihi Likya yolu başta olmak üzere yürüyüş yollarının rotalarını belirlemek için yeni bir çalışma yapılıyor. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından gerçekleştirilecek çalışma ile Fethiye’deki yürüyüş yollarının güzergahları belirlenerek turizme kazandırılacak.
Çalışmaya göre yürüyüş yollarının rotaları, kısa, orta ve uzun mesafeli olarak belirlenerek gerekli işaret ve levha çalışmaları yapılacak. Ayrıca yürüyüş yolları ile ilgili kitapçık ve dokümanlar hazırlanarak ulusal ve uluslararası alanda tanıtımı yapılacak. Yürüyüş yollarının rota belirleme çalışmaları, yerel rehber Ersin Demirel tarafından yürütülecek. İlçedeki bütün kurumların desteği istenerek hazırlanacak çalışma sonrasında hem Fethiye’nin tanıtımı hem de insanların yürüyüş sporuna olan ilgisinin artırılması sağlanacak.

YÜRÜYÜŞ SPORU BAHAR AYLARINDA TURİZMİ CANLANDIRACAK
FTSO Başkanı Akif Arıcan, yürüyüş sporunun dünya ölçeğinde artan bir ilgiyle her yıl büyüdüğünü söyledi. Son yıllarda ülkemizde de hızla gelişerek seyahat acentelerinin tur programlarına giren yürüyüş turizmi ile ilgili oda olarak bir çalışma içerisine girdiklerini kaydeden Arıcan, şöyle konuştu: “İlçemizdeki alternatif turizm imkanlarının turizme kazandırılması amacıyla FTSO Otelciler Meslek Grubu tarafından başlatılan ‘Bölgemizde yeni yürüyüş yollarının oluşturularak, turizme yeni bir ürün kazandırılması’ çalışmasında, turizmin çeşitlendirilmesi ile bölgemize gelen turist portföyünün genişletilmesi hedefleniyor. Bu sayede kötü geçen bahar aylarında yoğunluk artırılarak, bölgemizin alternatif turizm potansiyeli ekonomiye kazandırılacak.” dedi.
FTSO Yönetim Kurulu üyesi ve otelcilik komitesi üyesi Günay Özütok, Fethiye bölgesinde turizmin sadece 6 aya sıkıştırıldığını, geri kalan ayların sıkıntılı geçtiğini kaydetti. Bölgenin yürüyüş yolları için oldukça uygun olduğunu ve bu konuda dünyada büyük bir Pazar bulunduğunu ifade eden Özütok, yürüyüş yollarını belirleyip turizme açarak Fethiye turizmine yeni bir ürün kazandırılabileceğini anlattı.

LİKYA YOLUNDAKİ YÜRÜYÜŞLER REHBER EŞLİĞİNDE YAPILACAK
Turizm Danışma Bürosu adına konuşan Saffet Dündar, bölgenin kış aylarındaki handikaplarını dile getirerek Turizm Bakanlığı tarafından Likya yolunda başlayan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Likya yolunun haritalandırıldığını belirten Dündar, şunları ifade etti: “Likya yolunda tescil işlemleri başladı. Muğla İl Özel İdaresi tarafından Likya yolunun Muğla il sınırları içinde kalan 100 kilometrelik kısmı haritalandırılarak anıtlar kuruluna gönderildi. Anıtlar kurulu yol üzerindeki tescilleme çalışmalarını yapıyor. Tescilleme işlemini yapıldıktan sonra Orman Bakanlığı’na ait olan yerler, yolun sağ ve solunda 50 şer metrelik alan Turizm Bakanlığı'na tahsis edilecek. Eğer yürüyüş yolunda özel şahıs arazileri varsa ve bu alandan yürümek zorunlu ise bunlar kamulaştırılabilecek. Tahsis yapıldıktan sonra 2 yıl gibi bir sürede tüm alanda tabela çalışmaları tamamlanacak. Diğer turizm amaçlı sportif faaliyetlerinde olduğu gibi Likya yolunu yürümek isteyenler de izin alacak. Seyahat acentelerinin profesyonel rehberler eşliğinde yürüttüğü bir konuma gelecek.”

KENDİMİZ YENİ YÜRÜYÜŞ YOLLARI YAPABİLİRİZ
Çalışmalarda yer alacak rehber Ersin Demirel, güzergahların belirlenmesinin ardından rapor hazırlanabileceğini söyledi. Fethiye bölgesinin yürüyüş yollarının bakımının büyük bir potansiyeli barındırdığını, Likya yolu dışında yeni yollar oluşturup turizme kazandırılabileceğini belirten Demirel, örnek olarak Kapıdağ Yarımadası, Göcek’in üst kısımları, Onianda- Seki, Babadağ- Pınara gibi alanlarda güzergah oluşturulabileceğini söyledi. Rotaların belirlenirken dikkat edilen hususlar konusuna da açıklık getiren Ersin Demirel, “Yürüyüş yolu doğa-tarih ve kültürel zenginlikleri insanlarla buluşturmalı. Geçtiği yerlerdeki farklı yaşam kültürlerini gösterebilmeli. Geçtiği bölgedeki yerel halkın ekonomik kalkınmasına katkı sağlamalı ki, doğal ve tarihi güzelliklerin korunarak devamlılığı sağlanabilsin.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler