YEMEK

Fındık kremalı katmer nasıl yapılır? Fındık kremalı katmer tarifi nedir? Fındık kremalı katmer malzemeleri nelerdir?

MasterChef’in 20 Ekim Salı günü yayınlanan bölümünde mavi ve kırmızı takım dana karkas menüsüyle yarıştı. Jüri üyeleri yarışmacılardan tatlı olarak ise fındıklı katmer tatlısı yaptı. Peki fındıklı katmer tatlısı nasıl yapılır? Fındıklı katmer tatlısının malzemeleri nelerdir? İşte katmer tatlısının tarifi...

Fındık kremalı katmer nasıl yapılır? Fındık kremalı katmer tarifi nedir? Fındık kremalı katmer malzemeleri nelerdir?

20 Ekim 2020 Salı günü MasterChef Türkiye’nin yayınlanan bölümünde yarışmacılar kıyasıya mücadele etti. Eleme potasına girmek istemeyen mavi ve kırmızı takım yarışmacıları ülkemizin en sevilen lezzetlerinden katmer tatlısının fındıkla modernleştirildiği versiyonunu hazırladı. İzleyiciler fındık kremalı katmer nasıl yapılır sorusunun cevabını araştırmaya başladı. Katmer hangi yöreye aittir? Pratik katmer tarifi...

KATMER HANGİ YÖRE AİTTİR?

TV 8’in reyting rekorlarını alt üst eden MasterChef Türkiye yarışmasının son bölümünde katmer tatlısını sundu. İzleyiciler katmer tatlısının detaylarını araştırmaya başladı. Katmer Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde hem tuzlu hem de tatlı olarak yapılabiliyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin geleneksel lezzeti olarak bilinen katmer tatlısında genellikle antep fıstığı kullanılıyor. Ege Bölgesi’nde ise katmer tuzlu bir hamurişi olarak biliniyor.

FINDIK KREMALI KATMER MALZEMELERİ

Hamuru için;

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Alabildiği kadar un

İç harcı için;

  • Fındık ezmesi
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 100 gram tereyağı
  • 1 yumurta sarısı

FINDIK KREMALI KATMER NASIL YAPILIR?

Fındık kremalı katmer yapımının püf noktası da araştırılmaya devam ediyor. Katmer tatlısının yapımında hamurun kıvamı oldukça önemlidir. Bu nokta hamurun mayalanması ve kulak memesi kıvamında olması gerekir.

Katmer hamurunun hazırlanmasında ön mayalandırma yapılır. Mayalanması için bir kasenin içine süt, şeker ve kuru maya ilave edilir ve bekletir. Yoğurt, süt, sıvı yağ, şeker ve un derin bir kapta karışılır ve ortasına açılan havuza mayalı karışım eklenir. Ardından yavaş yavaş un eklenerek yoğurulur ve 1 saat mayalandırılır. Mayalanma işlemi bittikten sonra hamur iki bezeye ayrılır. Bezeler 8’e bölünür ve tatlı tabağı büyüklüğünde açılır. Açılan tatlıların arasında tereyağ sürülerek üst üste konulur ve 15 dakika bekletilir. Ardından merdane yardımıyla bir kez daha açılır.

Katmerin son adımında ise oluşturulan hamura iç harç olarak fındık kreması konulur ve gözleme gibi kapatılır. Tepsiye yerleştirilen katmer 30 dakika daha mayalanması için bekletilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.

En Çok Aranan Haberler