Kimse Yok Mu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği gönüllüsü bir grup yardım için açlık ve sefaletin kol gezdiği Sudan’ın Darfur Bölgesi’ne gitti. Beraberinde fitre ve zekatlarını götüren 11 kişilik grup, 2 bin aileye gıda paketi dağıtacak.
Rahmet ve bereket ayı, on bir ayın Sultanı Ramazan’da Sudan'da yaşam mücadelesi veren yetimler unutulmuyor. Bursalı Kimse Yok Mu Derneği gönüllüleri, fitre ve zekatlarını Sudan’ın Darfur bölgesine götürdü. Sosyal Hizmetlerden sorumlu Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Güney, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Umutkan, Bursa OSB Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Çimen, işadamları İlker Duran, Veysel Mescioğlu, Yasin Sağer, Mehmet Kıyasoğlu, Erol Şen, Mehmet Sellüm, Avukat Mehmet Karamanlı, eğitimci Vedat Ateş’ten oluşan 11 kişilik ekip zekat ve fitrelerini Darfur’daki yetimlere dağıtacak.
DOKTOR OLMADIĞMA YANMIŞTIM
Sudan'ın Darfur bölgesinde, 7 bin civarında çocuğun yetim olduğu yönündeki haberlerden duygulandıklarını belirten Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Güney, 10 yıllık vali yardımcılığı görevinde sürekli sosyal hizmetler ve fakirlerle yakından ilgilendiğini söyledi. Denizli’de görev yaptığı sırada Kimse Yok Mu Gönüllüsü doktorların Darfur’da katarak ameliyatı yapmaya gittiklerinde çok duygulandığını belirten Güney, şöyle konuştu: "Doktorları izlemeden önce bugüne kadar yaptığım işlerden memnundum; ama onlara çok özendim, doktor olmadığıma yandım. ‘Keşke ben de doktor olsaydım da onlara ben de yardım etseydim’ dedim. İçim cızladı. Doktor arkadaşlara ‘ne olur çantanızı taşıyayım da ben de gideyim oralara’ demiştim. Kimse Yok Mu gönüllüsü arkadaşlar Darfur’a gideceklerini, söyleyince fırsatı kaçırmadım. Açlıkla mücadele eden bölgede izlenimlerimiz olacak, dönüşte valilik olarak da o bölge insanı için ne yapılabilir noktasında değerlendirmelerimiz olacak."
BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Umutkan ise geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda Afrika ülkesi Togo’ya gittiğini hatırlattı. Bölgedeki yaşanılanlardan çok etkilendiğini anlatan Umutkan, "Ramazan’da yoğun olarak Somali’ye yardım yönlendirildi. Biz de farklı bir ülke olsun, diye yetim kalan Sudan’ı tercih ettik. Türk halkını temsilen, Türk insanının şefkat elini o bölge insanına uzatmak istedik. Küçük de olsa yaraya merhem olmaya gidiyoruz." diye konuştu.
"ONLAR BİZİM İÇİN BİR FIRSAT"
İşadamı İlker Duran da medyadaki haberlerden çok etkilendiğini söyledi. Afrika’daki yaşanılan insanlık dramına duyarsız kalamayacaklarını belirten Duran, "Elimiz boş gitmiyoruz, keşke daha büyük şeyler yapabilsek.” dedi. Darfur’a yapılacak yardımın o bölge insanından daha çok Türk toplumuna yarar sağlayacağına işaret eden işadamı Mehmet Kıyasoğlu da şunları kaydetti: “Bence bu tür yardımlar oradakilerin yarasına merhem olmaktan çok bizim toplumumuzun faydasınadır. Değiştirilecek toplumu Cenabı Allah değiştirecektir. Bu yardımlar en çok bizim milletimizin faydasına olacaktır."
Ekipte yer alan eğitimci Vedat Ateş de Ramazan’ın empati kurma adına bir fırsat olduğunu dile getirdi. Orucu orada tutmak, oradaki insanların dramını yerinde görmek için yola çıktıklarını vurgulayan Ateş şunları söyledi: "Orada yaşanılanlara duyarsız kalınamaz. Biz de imkanlar dahilinde fitre ve zekatlarımızı oraya götürüyoruz. Bir eğitimci olarak ekibe iştirak ettik."
Avukat Mehmet Karamanlı ise Afrika’nın öteden beri mahrum edildiğinin altını çizdi. 11 kişilik Bursalı Kimse Yok Mu gönüllüsü heyet, 3 gün içerisinde bölgede 2 bin aileye Ramazan yardım paketi dağıtacak.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz