Uluslararası Nice Koleji öğrencileri, Çamardı’nın Çukurbağ Köyü'ndeki ilköğretim okulunu onararak, büyük bir kardeşlik örneği sergiledi. Türkiye’ye gelen, Avrupa'nın 10 farklı ülkesinden 22 öğrenci ve öğretmenleri, 4 gün boyunca okul onarımında aktif olarak görev aldı.
Demavend Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Dönmez, uyguladıkları projenin amacını, "Bölge insanının farklı kültürlerle tanışmasını sağlamak olduğu gibi, bir okulumuzun daha çağdaş bir ortamda eğitim hayatını sürdürmesi"ne katkıda bulunmak" olarak açıkladı. Birkaç aydır uluslararası Nice Okulu ile görüşme halinde olduklarını belirten Dönmez, "Tüm masrafları Nice Koleji tarafından karşılan öğrencilerin şehrimize gelmesiyle biz de Çukurbağ köyündeki konaklama tesisimize arkadaşlarımızı yerleştirdik. Geldikleri günden itibaren Çukurbağ İlköğretim Okulu’nda çalışmaya başlayarak üzerlerine düşen görevleri fazlasıyla yaptılar. Bundan sonra bunun gibi diğer sosyal sorumluluk gerektiren projelere imza atmaya devam edeceğiz.” dedi.
Öğrencilerin oldukça mutlu göründüğü gözlemlenirken, bölge halkı da bu çalışma karşısında duyarsız kalmayarak öğrencilere yardım ettiler. Çukurbağ İlköğretim Okulu Müdürü Kamil Özşahin, bu projeyi gerçekleştirenlere teşekkür ederek; “İlk duyduğumda oldukça şaşırmıştım. Ama böylesine özverili bir genç grubun okulumuza katkı vermesi bizleri duygulandırdı." dedi.
Projede görev alan öğrenciler de şu görüşleri dile getirdi.
Race (ABD): “İran asıllı Amerikan vatandaşıyım. Türkiye yetiştiğim kültüre yakın bir ülke, ama daha önce hiç gelmemiştim buraya gelmekten memnunum. Bu proje genç kardeşlerimiz biraz olsun mutlu olacaklarsa bu bizim için daha büyük bir sevinçtir.”
Sylvia (Hollanda): “Çok hoş bir sıcaklıkla karşılaştık. Bölge insanı bizlere çok yardımcı oluyor. Yeniden buna benzer bir proje ile yine Türkiye’ye gelmek isterim.”
Gemma (İtalya): "Okulumuz tarafından böyle bir proje ile Türkiye’de görevlendirilmek bizim için oldukça güzel bir duygu ama asıl güzel olan bölgenin eşsiz doğa harikaları ve sıcak kanlı insanları.
Raon (İrlanda): "Bu gibi projelerle ülkeler arası diyalog köprüsünü kurduğumuzu düşünüyorum. Okulumuz gelecek dönemlerde Türkiye’de benzer projeler gerçekleştirmeye devam edecek. Bundan önce öğrencilerimiz sürekli olarak Tanzanya’da bu tür projeler yapıyordu. Ama Türkiye’den bir turizm acentasından böyle bir teklif gelmesi üzerine biz de buraya gelmeye karar verdik.” dedi.
İngred (İspanya): "Bu projeyi duyar duymaz hocalarımız hemen projenin detayları üzerinde çalışmaya başladılar. Bizler de heyecanlıydık. İlk defa bir Ortadoğu ülkesine gelecektim. Ne mutlu ki Türkiye gerçekten çok güzel bir ülke ve ben bu ülkede böylesine güzel bir projeden çalışmaktan daha mutluyum."
Hanna (Norveç): Türkiye’ye gideceğimi duyduğumda çok heyecanlandım. Zira ilk defa böyle bir yere gidiyordum. Ama Türkiye’ye geldiğimde daha çok şaşırdım. İstanbul’a indiğimde git git bitmeyen bir ülke oduğunu anladım. Ben Norveç’te yaşıyorum. Bu kadar kalabalık bir ülke görmedim. Bir de asıl şaşkınlığım insanların bizim ülkemize oranla daha ufak boylu olmalarıydı. Her şey çok güzel geçiyor tek olumsuzluk buraların çok sıcak olması."
Harley (İngiltere): "Biz bu proje ile geldiğimizde ilk gün çok korkmuştuk. Daha önce elimize ne kürek aldık, ne de toprak taşımıştık. Belirlenen sürede bitmeyecek sanmıştık ama şimdi bittiğini görebiliyorum. Ben kardeşliğe inanan birisi olarak rahatlıkla şunu söyleyebilirim; 'Türkiye’de bu insanlarla yaşam boyu kalabilirm'. Türk insanı çok misafirperver. Bir de buraların yemekleri çok harika.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz