YURTHABER

Ankara
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fransız mallarını ilk boykot çiftçilerden

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarını inkarın...

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarını inkarın suç sayılmasını öngören yasa teklifinin Fransa Senatosu'nda kabul edilmesiyle ilgili olarak, “Tamamen politik gerekçelere dayanan bu karar hiçbir vicdana sığmaz. Türk çiftçisi, üreticisi olarak, bundan sonra hiçbir Fransız malını kullanmayacağız” dedi.

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, alınan bu kararın haklı hiçbir gerekçesi bulunmadığını belirterek, 5,4 milyon kayıtlı Türk çiftçisi adına bu kararı esefle karşıladıklarını ve kınadıklarını bildirdi. Tasarının Türk çiftçisini vicdanen çok rahatsız ettiğini vurgulayan Bayraktar, “Tamamen politik gerekçelere dayanan, hiçbir tarihi gerçeği yansıtmayan bu karar hiçbir vicdana sığmaz. Birilerini memnun etme ve oy hesabıyla senato çatısı altında bu kararı alanlar, tarih önünde bu kararlarının hesabını er, geç vereceklerdir. Ancak bu karar, iki ülke arasında her alandaki ilişkilerde tamir edilemeyecek yaralar açacaktır” değerlendirmesini yaptı.

Bayraktar, şunları kaydetti: “AB ile ilgili tarımsal alanda ortak çalışmalarımızın olduğu ve benzer tarımsal faaliyetler yürüttüğümüz Fransız çiftçileriyle ikili ilişkilerimizin, bu kararla derinden zarar göreceği aşikardır. Türk ve Fransız çiftçileri arasında kurulan olumlu ilişkilere ve işbirliğine hem ekonomik hem de sosyal anlamda zarar verecek bu kararı, Fransız çiftçilerinin de tamamen politik olarak nitelendirildiğini düşünüyor, Fransız çiftçilerinden de bu karara karşı tepki göstermelerini bekliyoruz.”

Fransa’nın Türkiye’nin ihracatında 6., ithalatında ise 7. sırada bulunduğunu bildiren Bayraktar, “Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Kasım 2011 verilerine göre, Ocak-Kasım döneminde Türkiye’nin Fransa’ya ihracatı 6 milyar 266,6 milyon dolar, bu ülkeden ithalatı ise 8 milyar 550,6 milyon dolar düzeyinde. Fransa, Türkiye ile ticaretinde 2 milyar 284 milyon dolar fazla veriyor” dedi.

Bayraktar, 500 yıla yakın bir süredir Türkiye’nin en büyük ticari ortaklarından birinin hep Fransa olduğunu belirterek, 500 yıla yaklaşan Türk-Fransız ilişkilerinin, politik gerekçelere dayanan haksız bir kararla göz ardı edilmesini üzüntüyle karşıladıklarını kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler