Ekonomi gazetesi Financial Times, bir Türkiye Raporu yayınlandı. Öncelikle Türk ekonomisine ilişkin değerlendirmelere yer verildiği raporunun bir bölümünde "İş Dünyası, Finans ve Siyasetteki Liderler"in portresi de çizildi. Gazetenin seçtiği 10 lider sırasıyla şöyle: "İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı, Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Boydak, Koç Holding CEO'su Bülent Bulgurlu, Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, Garanti Menkul Kıymetler İcra Kurulu Başkanı Metin Ar, YÖK Başkanı Erdoğan Teziç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Akbank Murahhas Üyesi Suzan Sabancı, TOBB Başkanı Rifat Hisarcılıklıoğlu, Başbakan Yardımcısı Nazım Erken."
ORGENERAL BÜYÜKANIT
İngiliz gazetesi, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt'ın görevine başlamadan önce Genelkurmay'ın AB standartlarına uyma çabaları çerçevesinde rolünün azaltılmasını kabullendiğini ancak Büyükanıt ile birlikte durum değiştiğini savundu. Gazete, "Bu yıl, hükümet ile iki önemli ihtilafa gördü: Abdullah Gül'ın cumhurbaşkanlığına aday gösterilmesi ve ayrılıkçı öldürmelerdeki artışa verilecek yanıt" diye yazdı. Gazeteye göre, bu gelişmelerden çıkartılması gereken ders, Türk askerleri hiçbir zaman hesabın dışında tutulamayacağıdır.
ERDOĞAN TEZİÇ
Türkiye'nin "kilit sosyal muharebe alanları"ndan birinin üniversiteler olduğunu savunan gazete, "Bunun nedenle devlet üniversitelerinde türban yasağıdır ve türbanın Türk toplumundaki yerinden daha bölücü başka bir konu yok" ifadesini kullandı. Gazete, "Hükümetin YÖK'ü kaldırmak istediğini ancak bunu yapabilmek için gerekli laik sicilinden yoksun olduğu" yorumunu yaptı.
NAZIM EKREN
"Türk hükümeti içinde belki en etkili ekonomik ses" olarak nitelendirdiği Başbakan Yardımcısı Nazım Erken için Financial Times, "Rolü, ekonomi ile ilgili çeşitli bakanlıklar arasında politika koordinasyonu yapmaktır" dedi. Türkiye'nin IMF ile ilişkisinin geleceği konusunu değerlendirdiğini belirten gazete, hükümetin seçimi, büyük ölçüde ekonomi performansın sayesinde kazandığını kaydederek "Bu nedenle ekonomik istikrarın ve yaşam standartlarındaki artışın süreceği ve yaygınlaşacağı beklentileri yüksek. Sayın Ekren, böyle olmasını sağlamalıdır" değerlendirmesini yaptı.
SUZAN SABANCI
İngiliz gazetesine göre, Suzan Sabancı'yı "murahhas üyesi" olarak tanımlamak, piyasa değeri itibariyle önde gelen ticaret bankası olan Akbank'daki rolünü kücümsemektir. Citigroup'un Ekim 2006'da bankanın yüzde 20'sini 3.1 milyar dolara aldığına dikkat çeken gazete, Sabancı için "Bankanın gelecek yönetim kurulu başkanı gibi görüldüğü"nü belirtti ve "Fazla geçmeden Türkiye'nin en güçlü kadını olacak. (Eğer şimdiden değilse)" ifadesini kullandı. ANKA