YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

FÜ Hastanesinde yeni bir skandal!

Fırat Üniversitesi Hastanesinde keyfi uygulamalar EEG Servisinin kapatılmasına neden oluyor.

FÜ Hastanesinde yeni bir skandal!

Basında çıkan haberlerden sonra hatalarını telafi edeceklerine 20 yıllık EEG Teknikerinin Teknoloji Fakültesine gitmesine imza atan yönetim, yerine lise muzunu ve branşla ilgili eğitimsiz birini firma elemanı olarak görevlendirerek yeni bir skandala daha imza attı.

İki personel arasında çıkan anlaşmazlıktan kaynaklanan nedenlerle soruşturmanın gereğinin yerine getirilmesi gerekirken EEG Bölümünün kapalı tutulmasını göze alan Hastane Yönetimi, basında çıkan haberlerden sonra yeni bir skandala daha imza atarak EEG Bölümüne sertifikasız ve Lise mezunu birini görevlendirdi.

TELAFİ YERİNE KEYFİYETE DEVAM

Fırat Üniversitesi Hastanesinde usulsüzlüklere ve keyfi uygulamalara inatla devam ediliyor. Dün Elazığ’da günlük olarak yayın yapan Yeni Ufuk Gazetesinin gündeme taşıdığı Hastane Yönetiminde Zafiyet Başlıklı haberinden sonra Hastane yönetimi başını ellerinin arasına alıp nerede hata yaptık diyerek hatalarını telafi edeceklerine hata üzerine hata yapmaya devam ediyor.

ÖNCE İNKAR ARDINDAN İTİRAF

Yeni Ufuk Gazetesi Muhabirlerinin Fırat Üniversitesi Hastanesi EEG (Elektroesnefolografi) Servisinin yaklaşık 10 günden beri kapalı olmasını Başhekim Berilgen; önce öyle bir şey yok demiş ardından da personel değişikliğinden dolayı geçici süreyle kapalı olduğunu itiraf ederek kısa süre içerisinde EEG (Elektroesnefolografi) Servisine bir personel atayacaklarını da söylemişti.

DIŞARIDAN MÜTEAHHİT ELEMANI

Fırat Üniversitesi Hastanesi EEG (Elektroesnefolografi) servisine dışarıdan bir personelin tayin edilerek görevlendirildiği öğrenildi.

Hastaneye yakın kaynaklardan aldığımız bilgilere göre dünkü haberimizden sonra Fırat Üniversitesi Hastanesi EEG (Elektroesnefolografi) Servisine bir personelin görevlendirildiği anlaşıldı.

SKANDAL: UZMAN TEKNİKER DIŞARIYI DIŞARIDAN BİRİ LABORATUVARA

Böylesine önemli bir servise kimin görevlendirildiği yönünde yeni bir araştırma yapan muhabirler yeni bir skandalı daha ortaya çıkardı.

Bu skandala göre böylesine önemli bir bölüme görevlendirilen personelin daha önce Elazığ’da Özel bir hastanede 3 yıl süreyle çalıştığı EEG (Elektroesnefolografi) birimiyle ilgili her hangi bir eğitimin olmadığı ve bu birimde görevlendirilecek personelin 1219 Sayılı yasanın 13 maddesine haiz şartlarda olması gerekirken; bu şartlardan hiç birine haiz olmadığı gibi Bilgisayar Sertifikasının dışında herhangi bir eğitim sertifikasının da olmadığı öğrenildi.

TARTIŞMALARDA YENİ BOYUT: EEG’Cİ DEĞİL EMG’Cİ

Fırat Üniversitesi Hastanesi EEG (Elektroesnefolografi) Servisinde 20 yıldan beri çalışan ve Türkiye’deki sayılı EEG Teknikerlerinden olan birine sahip çıkılması gerekirken, tam tersine bu teknikerin anahtarları Başhekime bırakarak gitmesine ve bölümün kapatılmasına göz yuman bir anlayışın Elazığ’a ve Fırat Üniversitesine vereceği ne olabilir tartışmaları devam ederken EEG servisine branşla ilgili her hangi bir deneyimi olmayan sadece Özel bir Tıp Merkezinin EMG (Elektromikrografi) servisinde üç yıl süreyle çalışmış olan birini görevlendirmeleri tartışmalara yeni bir boyut kazandırdı.

TECRÜBESİ ÜÇ YILLIK EMG LABORATUVARI DENEYİMİ

İki günden beri bu tartışmalar devam ederken haber merkezimize ulaşan bilgilerin doğruluğunu test etmek amacıyla geçmişte özel bir tıp merkezinde çalıştığı iddia edilen S. İsimli personele ulaştık. S. İsimli hanımefendi kendisinin daha önce özel bir Tıp Merkezinde EMG’ci (Elektromikrografi) olarak üç yıl çalıştığını Fırat Üniversitesi Hastanesinin EEG bölümünde ise bugün (DÜN) işe başladığını söyledi.

SADECE BİLGİSAYAR SERTİFİKASI VARMIŞ

Hastanenin EEG (Elektroesnefolografi) Servisinde görevlendirilen firma elamanının bu konuda herhangi bir eğitiminiz veya sertifikanız var mı? şeklinde kendisine yöneltilen soruya ise şu cevabı verdi. “Ben daha önce U… Tıp Merkezinin EMG Bölümünde çalıştım, daha önce Kıbrıs’a gidip gelen Asker Hastanesi doktorlarından biri aracılığıyla öğrendim. Ancak Bilgisayar Sertifikamın haricinde herhangi bir sertifikam yoktur.” dediği öğrenildi

BON SERVİSİ BELGESİ GİBİ

Bu bölümde görevlendirilecek personelin 2912 Sayılı Yasanın 13. Maddesine göre bazı şartlara haiz olması gerektiği ve burada görevlendirilen personelin elektronörofizyoloji bölümünden mezun olması gerektiğini hatırlatmamız üzerine de S. İsimli çiçeği burnunda EEG Personeli Hanım, kendisinin lise mezunu olduğunu ve U… Tıp Merkezinde üç yıl süreyle çalıştığı yönünde bir belgesinin bulunduğunu söyledi.

KALİFİYE ELEMAN PİNEKLEMEYE

Yıllardan beridir hastanedeki beyin göçleriyle ilgili hiçbir zaman Elazığ ve ülke gündeminden düşmeyen Fırat Üniversitesi Hastanesinin elinde bulunan 20 yıllık bir kalifiye teknikere bile sahip çıkamayıp önce bölümü kapatması, basında çıkan haberlerin ardından da 20 yıllık teknikeri Teknoloji Fakültesinde pineklemeye mahkum etme pahasına hastalığın tanı ve teşhisinde büyük önemler arz eden EEG Laboratuarına eğitimsiz ve sertifikasız birini atamaları yönetimdeki zafiyetin ne kadar büyük olduğunu bir kez daha gösterdi.

REKTÖR NEDEN SUSUYOR?

3 gündür adından bu kadar olumsuzluklarla bahsedilen Fırat Üniversitesi Hastanesiyle ilgili olaya kimin el atıp atmayacağı Elazığ Kamuoyu tarafından merak edilirken Rektör Prof. Dr. Kutbettin Demirdağ’ın sessizliğini bozmaması dikkatlerden kaçmadı.

STK’LAR NASIL BİR TAVIR ALACAK?

Bu tür keyfi uygulamalara devam eden ve bunu pervasızca yapan bir hastane yönetiminin Hastaneyi prestij bir sağlık kuruluşu yapması beklenirken böylesine vurdumduymaz olması karşısında Elazığ’da faaliyet gösteren STK’ların ne gibi tavır gösterecekleri de kamuoyunun merakları arasına girdi.

İNATLA KEYFİYETE İNATLA SORACAĞIZ

Bu olumsuz gelişmelerden sonra dünkü sorduğumuz sorular ile ilgili Rektör Demirdağ ve Başhekim Berilgen her hangi bir açıklama yapma gereği duymasalar da Elazığ kamuoyu adına sormaya devam edeceğiz:

REKTÖR NEDEN GÖZ YUMUYOR?

Bir inat uğruna Fırat Üniversitesi Hastanesinin Elektroesnefolografi Merkezini ehil olmayan ellere verme hakkını bu yönetim kimlerden alıyor?

Rektör Demirdağ göreve seçildiğinde halkın umudu Hastanenin verimli hale getirilmesi yönünde idi, bu umutların sönmesine sayın Demirdağ neden göz yumuyor?

Bu bölümde 20 yıldan beri görev yapmış ve branşında otorite olmuş birini Teknojoji Fakültesine gönderip o bölümü kapatmak vicdanınızı sızlatmadı mı?

• Lise mezunu ve EEG konusunda hiçbir eğitim ve sertifikası olmadığı gibi EEG deneyimi de olmayan birini görevlendirerek hastalara konacak tanı ve teşhislerde Hastane olarak nasıl bir risk alındığını bilmiyor musunuz?

Bütün bu olumsuzluklara sebebiyet veren ve hala neticelenen soruşturmanın gereğini yerine getirmediğiniz bu personel kim, ya da arkasında kimler var?

Böyle bir yönetim tarzıyla Fırat Üniversitesi Hastanesini sağlıkta nereye kadar götürebileceksiniz?

Her şeyden önce tanı ve tedavi için gelen hastalara ve Elazığ halkına hiç mi saygınız yok?

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler