Hamam, kilise ve işliklerle çevrili kent tarihe yeni bir not düşülmesini sağlayarak zetinin Ege Bölgesi'nden önce Akdeniz'de ve Antalya'da var olduğunu gösterdi. İşte tarihi değiştiren o keşif...
2 bin 200 yıllık zeytin kenti
Antalya'da 2 bin 200 yıllık zeytinyağı üretim köyü 'Lyrboton Kome Antik Kenti' 4 yıl süren çalışmaların sonunda hamamları, kiliseleri ve işlikleri ile gün yüzüne çıkarıldı.
Arkeopark olarak kent kültürüne kazandırılan antik kentin tanıtımı için bir tören düzenlendi. Törende konuşan Antalya Valisi Münir Karaoğlu, "Dünyada içinde en çok antik şehri, antik tiyatroyu, antik eseri barındıran kentte yaşıyoruz. Bunun kıymetini bilmemiz lazım" dedi.
Antalya'da, 2 bin 200 yıllık zeytinyağı üretim köyü Lyrboton Kome Antik Kenti, 4 yıl süren çalışmaların ardından hamamları, kiliseleri ve işlikleri ile gün yüzüne çıkarıldı. Kepez Belediyesi, Antalya Müzesi ve Akdeniz Üniversitesi iş birliğiyle arkeopark olarak kent kültürüne kazandırılan Lyrboton Kome Antik Kenti'nin tanıtımı amacıyla tören düzenlendi.
Antalya Valisi Münir Karaloğlu, törende yaptığı konuşmada, Antalya'nın dünyanın en değerli toprakları üzerinde bulunduğunu söyledi.
Kentin turizmin yanı sıra tarihi açıdan da çok önemli değerlere sahip olduğunu vurgulayan Karaloğlu, "Dünyada içinde en çok antik şehri, antik tiyatroyu, antik eseri barındıran kentte yaşıyoruz. Bunun kıymetini bilmemiz lazım. Bu tarihi korumak, kollamak, gelecek nesillere aktarmak bizim sorumluluğumuzda." diye konuştu.