YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2012-2013 Eğitim-öğretim Dönemi Sona Erdi

İlk, orta ve liselerde 93 gün sürecek olan yaz tatili son zillerin çalmasıyla başladı.Kastamonu il...

İlk, orta ve liselerde 93 gün sürecek olan yaz tatili son zillerin çalmasıyla başladı.

Kastamonu il genelinde bulunan 353 eğitim kurumunda öğrenim gören 58 bin 605 öğrenci ve eğitim yuvalarında görev yapan 4 bin 266 öğretmen de bu tatile girecek. Ancak öğretmenlerin ay sonuna kadar seminer ve zümre çalışmaları devam edecek. kulların yaz tatiline girmesiyle ilgili İsfendiyarbey İlkokulu’nda düzenlenen karne törenine katılan Vali Erdoğan Bektaş, dağıtılan karnelerdeki notların yalnızca öğrencinin notu olmadığını belirterek, öğretmen ve ailenin notunun da karnelerde yer aldığını söyledi.

2012-2013 eğitim-öğretim döneminin Kastamonu’da kazasız belasız tamamlandığına işaret eden Vali Bektaş, “Eğitim hizmetlerinde ciddi yenilikler var. Okullarımız yeni baştan yapılanıyor diyebiliriz. Öğrencilerimiz yaz tatiline giriyorlar. Öğretmenlerin ve idarecilerin çalışmaları bir süre daha devam edecek. Çocuklarımız yeniden okullarına döndüklerinde okullarını hazır bulacaklar” dedi.

Ayrıca Vali Bektaş, ‘Okullar Hayat Olsun’ projesi kapsamında girdikleri kursları başarıyla tamamlayan öğrenci velilerine karnelerini verirken üç çocuk yapmaları konusunda tavsiyelerde bulundu.

Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy da, il genelinde 58 bin 605 öğrenciye karne dağıtılmasının mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, Notu kırık olan çocuklarımızı endişe içinde değil, çocuğumuzu sevgi ve merhamet içersinde karşılamalıyız. Karne, yalnızca çocuğun değil, öğretmen, veli ve öğrencinin ortak göstergesidir. Biz eğitimciler ve veliler de kendilerini çek edeceğiz. Tatil döneminde bizler okullardaki eksikliklerin tamamlanması için çalışacağız. LYS sınavına girecek öğrencilerimize de şimdiden başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Okullar önümüzdeki eğitim-öğretim dönemine 16 Eylül Pazartesi günü başlayacak.

2012-2013 Eğitim-öğretim Dönemi Sona Erdi

İlk, orta ve liselerde 93 gün sürecek olan yaz tatili son zillerin çalmasıyla başladı.Kastamonu il...

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler