HABER

Dünya yeni yılı kutlamaya başladı!

Dünyada yeni yıl coşkuyla kutlanmaya başladı. 2020'ye ilk 'merhaba' diyen ülkeler Samoa ve Kiribati oldu. Bu iki kenti Yeni Zelanda'nın başkenti Auckland ve Avustralya'nın en büyük kentlerinden Sydney takip etti.

Pasifik'teki ada ülkeleri Samoa ile Kiribati, 2020'ye ilk giren ülkeler oldu.

Dünyada yılbaşı ilk olarak Samoa ile Kiribati'ye bağlı Kiritimati adasında (Christmas adası) kutlandı. Adalar, Türkiye saati ile (TSİ) 13.00'te 2020'ye "merhaba" dedi.

Kiribati ve Samoa'nın ardından Yeni Zelanda ve Fiji de TSİ 14.00'te yeni yıla girdi.

2020, Yeni Zelanda'nın Auckland ve Wellington kentlerinde görkemli havai fişek gösterileriyle karşılandı.

Şehrin simgesi, 328 metre yüksekliği ile Güney Yarımküre'nin en yüksek yapısı olan Sky Tower’da düzenlenen havai fişek gösterisi renkli görüntülere sahne oldu.

Yeni Zelandalılar kulede düzenlenen ışık gösterisi ile yeni yıla girdi.

Yeni yıla giren bir diğer büyük kent ise TSİ 16.00 itibarıyla Avustralya'nın Sydney kenti oldu.

Sidney’de düzenlenen havai fişek gösterileri, bir süredir yangınla mücadele eden ülkede renkli anlar yaşanmasını sağladı. Ülke genelinde yangın riski nedeniyle havai fişek gösterileri iptal edilirken, ülke halkının itirazlarına rağmen Sidney bu yasağın dışında bırakıldı.

Geçtiğimiz yıl, o zamana kadarki en büyük havai fişek gösterilerine ev sahipliği yapan Avustralya, bu defa yeni yılı, ülke genelinde sürmekte olan yangınların gölgesinde karşıladı.

Diğer yandan, 2020'ye en son Güney Pasifik'te yer alan Amerikan Samoası girecek.

KUZEY KORE DE YENİ YILA GİRDİ

2020, Kuzey Kore’nin başkenti Pyongyang’da coşkuyla kutlandı. Havai fişek gösterileri ve ışık şovlarının yanı sıra, konser ve dans şovlarıyla vatandaşlar yeni yılı karşıladı.

Dünyada yeni yıl büyük bir coşkuyla kutlandı

En Çok Aranan Haberler